PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La UE Santa Coloma s'enfrontarà contra l'FC Ballkani, campió de Kosovo

L'Inter i l'FK Velež Mostar bosnià es veuran les cares i l'Atlètic amb l'F91 Diddeleng de Luxemburg

Per Pol Forcada Quevedo

Moment de l'extracció de la butlleta de la UE Santa Coloma.
Moment de l'extracció de la butlleta de la UE Santa Coloma. | UEFA

Els tres clubs andorrans que prendran part en competicions europees el curs vinent ja saben quins seran els seus respectius rivals en les primeres rondes prèvies després que aquest matí hagi tingut lloc el sorteig a la Casa del Futbol Europeu de Nyon, a Suïssa. Així, la UE Santa Coloma s'enfrontarà contra l'FC Ballkani, l'Inter d'Escaldes ho farà contra l'FK Velež Mostar, i l'Atlètic d'Escaldes contra l'F91 Diddeleng.

Entrant al detall, l'únic conjunt tricolor que disputarà la Champions League, la UE, es trobava dins el grup 1 dels no caps de sèrie, juntament amb el Lincoln Reds de Gibraltar, el The New Saints FC gal·lès, el Borac Banja Luka de Bòsnia, l’Slovan de Bratislava eslovac, sobre el més complicat, i l'FC Ballkani. Al final ha estat aquest darrer qui ha sortit escollit, i tot i no ser l'equip més temut del bombo, tampoc serà fàcil per als de Boris Antón. Els kosovars arriben després de vèncer la Superlliga nacional del seu país havent perdut només quatre duels dels 36 que van jugar, marcant 62 gols i rebent-ne 26. Els colomencs jugaran l'anada, en principi, el 9 de juliol a l'Estadi Nacional. La tornada, doncs, serà al Suva Reka City Stadium el 16 o 17 de juliol. 

"Ens ha tocat un rival molt dur i molt complicat", ha valorat Antón, tot recordant que l'FC Ballkani ha guanyat en tres ocasions la lliga de Kosovo i en una ocasió la copa i la Supercopa. "L'equip compta amb dos internacionals per Kosovo i dos per Albània, així que tenen bons jugadors, tindrem molta feina", ha reconegut el tècnic. Cal apuntar que els kosovars ja han fet bones actuacions en competicions europees, amb dues fases de grups en Conference en els dos darrers anys, i des de la UE en són conscients. Tot i això, "intentarem aprofitar les nostres opcions i treballarem de valent aquestes tres setmanes".

Els dos altres conjunts andorrans disputaran la Conference League. L'Inter, enquadrat dins el grup dels caps de sèrie, s'enfrontarà contra l'FK Velež Mostar, que ha acabat tercer a la lliga de Bòsnia i Hercegovina i és, sobre el paper, el rival més assequible. El calendari, a més, també beneficia als de Felip Ortiz, ja que l'anada la jugaran a l'Stadion Rođeni i la tornada serà al Nacional. D'altra banda, l'Atlètic es veurà les cares amb l'F91 Diddeleng, que també ha estat tercer en la seva competició domèstica. Els luxemburguesos són un rival a tenir en compte perquè són uns assidus de les rondes prèvies de les cites europees i en aquest cas seran els de Dani Luque qui jugaran la tornada a domicili, a l'Stade Jos Nosbaum. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT