PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra jugarà tot el curs a l'Estadi Nacional

El conveni s'hauria de signar la setmana vinent després d'una darrera reunió en aquesta

Per Pol Forcada Quevedo

Una imatge de l’Estadi Nacional aquesta temporada.
Una imatge de l’Estadi Nacional aquesta temporada. | Albacete Balompié

Tal com han avançat diferents mitjans del país i ha pogut saber EL PERIÒDIC, l'FC Andorra continuarà a l'Estadi Nacional. Així, es posa fi al fulletó a tres bandes respecte al camp on el club de futbol i les federacions jugaran la temporada vinent.

És la primera vegada que hi ha gairebé un acord en ferm després de tant de rebombori al respecte, i tot i que el conveni encara no s'ha signat i en principi s'hauria de fer la setmana vinent, les fonts consultades han esmentat que la fórmula seria la de continuar com fins ara pel que fa a l'ús del Nacional. És a dir, canviar la gespa el pròxim l'estiu, que l'FC Andorra i les seleccions nacionals de futbol i rugbi s'hi quedin, i que el VPC es mantingui el pròxim curs a Prada de Moles.

Precisament, pel que fa al club de l'oval s'han mostrat sorpresos de la notícia, i tot recordant que ni han acceptat ni acceptaran mai diners de l'entitat de futbol, han apuntat que es continua negociant i que les posicions són molt properes. Aquesta setmana s'espera la darrera reunió entre totes les parts abans de tancar definitivament l'acord. "Estem molt a prop de poder tenir el resultat final", han indicat les fonts.

Això sí, el conveni prioritzarà les esmentades seleccions nacionals. És a dir, en cas de coincidir partits internacionals amb els del conjunt de Gerard Piqué, seran aquests darrers qui s'hauran d'adaptar. 

La cronologia dels fets / Encara no havia finalitzat el curs del VPC ni de l’FC Andorra, i els primers ja van avisar que mantindrien el pactat per conveni: tornar a l’Estadi Nacional de cara la pròxima temporada. Al club de futbol no li va ‘provar’ la decisió, tot i que el rugbi es regia pel signat anteriorment, i aquí ja va començar l’estira-i-arronsa. Enmig de primeres negociacions, el Govern va publicar un edicte per canviar la gespa del Nacional, i posteriorment la ministra titular d’Esports, Mònica Bonell, va esmentar que la intenció de l’Executiu era fer aquest canvi al terreny de joc durant l’estiu d’enguany. Llavors va entrar en joc la FAF, fent una roda de premsa mostrant-se en desacord amb l’actuació del Govern i assenyalant que el canvi de gespa els perjudicaria el calendari competitiu. Van continuar les reunions, i un mitjà va publicar que l’FC Andorra pagaria 8.000 euros mensuals al VPC per continuar al Nacional i que els de l’oval es quedessin a Encamp. La mateixa tarda ambdós clubs ho van desmentir. Han continuat les aproximacions i avui dia totes les parts implicades estan a res de signar el conveni definitiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT