PUBLICITAT

Escaldes es mostra a favor del projecte de geotèrmia de FEDA

  • El Comú supedita l'acord a que no quedin perjudicades les extraccions actuals
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un home contempla el riu des de l'avinguda del Pont de la Tosca Foto: ONA MORANTE

El Comú d'Escaldes-Engodany aprova el projecte que pretén impulsar FEDA, i que se centra en fer ús de l'energia geotèrmica per a escalfar algunes zones de la parròquia. Així ho va manifestar a aquest rotatiu el cònsol escaldenc, Antoni Martí. Segons va informar. properament es reunirà amb el director general de FEDA, Albert Moles, per tal de concretar el conveni perquè la parapública iniciï els treballs de validació del projecte, que preveu extreure aigua calenta de pous d'Escaldes com el del Pont de la Tosca.

Aquest acord, però. haurà d'estar supeditat al fet que les extraccions que pugui realitzar la parapública no afectin les actuals, que s'utilitzen per a les instal·lacions de Caldea i per algunes zones de la parròquia com el carrer Engordany o l'avinguda Copríncep, segons va manifestar Martí. També s'haurà de contemplar l'ampliació de Caldea, que farà que la instal·lació requereixi d'unes extraccions més àmplies. L'última paraula sempre la tindrà la corporació, ja que la gestió de l'aigua «és competència del Comú», va assegurar Martí.

El cònsol va explicar que els primers informes dels que disposen asseguren que es pot ampliar el cabal actual de les caigudes d'aigua termal. Aquesta és la intenció de FEDA per a garantir l'ús de la geotèrmia en zones com la nova urbanització que s'ha de construir a Clot d'Emprivat. El projecte s'emmarca en la voluntat de la parapública de limitar les calefaccions elèctriques i de gasoil, així com de reduir la dependència energètica amb l'exterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT