PUBLICITAT

El nombre d'assalariats ha caigut un 3,6% els darrers 12 mesos

  • Actualment hi ha 36.503 treballadors, els quals cobren de mitjana 1.940 euros al mes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Treballadors de la construcció, un dels sectors més afectats. Foto: TONY LARA

El nombre total d'assalariats al mes de setembre s'ha situat en 36.503 persones, el que suposa un 0,3% menys que al mes anterior. Aquesta xifra confirma la tendència negativa del nombre de persones que treballen al país. En total, la davallada els darrers dotze mesos és del 3,6%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística.

En total el mercat laboral andorrà ha perdut al voltant de 7.000 treballadors en tres anys. Llavors Estadística comptabilitzava prop de 43.500 assalariats. Fent una divisió per sectors, els que han registrat unes reduccions més fortes han estat els de la construcció, amb una tendència anyal del 16,2% negativa, agricultura, amb el 5,1% negativa, i indústria i comerç, amb una tendència negativa del 4,9% . L'únic sector que ha augmentat el nombre d'assalariats és el de l'administració, salut i educació, amb un 1,2%.

70 milions de massa salarial / Pel que fa a la massa salarial corresponent al mes de setembre, se situa en 70.832.710 euros. En aquest sentit, Estadística va apuntar que la massa salarial està baixant des de la segona meitat de l'any 2008 i la davallada s'ha accentuat aquests últims mesos amb una tendència anual del 4,4% negativa. Respecte el mes anterior, l'agost, la caiguda és del 0,6%

Els sectors que han patit una reducció més forta de la massa salarial són els de la construcció (15,4% negatiu) i els de l'agricultura i indústria (5,8% negatiu). A l'altra banda, el sector serveis es manté estable mentre que el d'administració, salut i educació és l'únic que ha crescut.

D'altra banda, el salari mitjà total se situa en els 1.940,46 euros, de manera que, segons Estadística, es manté estable des de la segona meitat del 2009, tot i que s'apunta a una lleugera recuperació, amb una tendència anual d'1,4%.

El salari mitjà ha crescut el darrer any en el sector comerç (un 1,1%) i en administració, salut i educació (un 1,4%). El sector que més ha vist reduït el seu salari mitjà és el del sistema financer. Els seus treballadors cobren ara un 3,6% menys que fa un any. També han patit davallades importants els sectors d'agricultura, indústria i hoteleria i turisme (tots amb un 0,6% negatiu repsecta fa un any).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT