PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany farà una consulta per decidir si el dia de la parròquia es converteix en festiu

La corporació comunal celebra el primer Consell d'Infants del mandat

Per El Periòdic

Un moment de la sessió del Consell d'infants d'Escaldes-Engordany que ha tingut lloc aquest dimecres.
Un moment de la sessió del Consell d'infants d'Escaldes-Engordany que ha tingut lloc aquest dimecres. | Comú d\'Escaldes-Engordany

El Comú d'Escaldes-Engordany ha celebrat el primer Consell d'Infants del mandat, que ha servit per conèixer l'estat d'execució i validar les cinc propostes que van ser presentades i treballades en comissió pels mateixos infants. Així, els consellers representants de tots els sistemes educatius han pogut debatre i fer una avaluació acurada de totes les iniciatives gràcies a les explicacions donades per part dels representants del Comú.

Les propostes, que han estat treballades en una comissió de treball prèvia, tenen relació amb aspectes mediambientals, sostenibles i socials. En concret, els alumnes han fet propostes per millorar el reciclatge, mesures d'estalvi d'aigua davant la reducció de precipitacions dels últims anys, per mantenir els espais públics nets i propostes per ajudar a la gent necessitada. A més, de manera conjunta, els representants de les escoles dels sistemes educatius també han proposat que el dia 8 de maig, diada de Sant Miquel d'Engolasters, sigui festiu a la parròquia.

El Comú ha donat resposta a totes les propostes i ha explicat les accions que ja es fan en aspectes com el reciclatge, l'estalvi d'aigua, les ajudes a les persones que ho necessiten o la neteja dels espais públics, i s'ha acordat continuar treballant en aquestes qüestions i fer difusió d'uns cartells que han elaborat els mateixos infants. Pel que fa a la proposta conjunta, la cònsol major, Rosa Gili, ha avançat que de cara a l'any vinent es vol promoure la participació de la ciutadania per decidir si es vol que el dia 8 de maig (Sant Miquel d'Engolasters) o el 14 de juny (creació de la parròquia) sigui festiu.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT