PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern demana a Catalunya garantir l'accés a Andorra durant els talls de dilluns

La intenció és minimitzar l'impacte de les mobilitzacions previstes

Per El Periòdic

Un tall de l'N-145.
Un tall de l'N-145. | Arxiu ANA

El Govern ha demanat a les autoritats veïnes que prenguin "les mesures necessàries" per evitar el bloqueig de trànsit total anunciat durant 24 hores entre el dilluns 3 de juny a les 10 hores i dimarts a la mateixa hora en l’accés a Andorra per l’N-145 a causa de manifestacions pageses. L’executiu considera "inacceptable que Andorra sigui víctima d’unes problemàtiques alienes en les quals no té capacitat de resolució".

El diàleg és permanent, tant per la via diplomàtica com a nivell tècnic, d’ençà de l’anunci d’unes protestes que han d’implicar talls circulatoris a diversos punts fronterers del Pirineu, incloent l’accés a Andorra amb un bloqueig total del trànsit a la Seu d’Urgell. Aquests contactes amb les autoritats i amb els promotors de la protesta es mantindran actius durant aquest divendres i també al llarg del cap de setmana.

En qualsevol cas, i si finalment es produeixen afectacions causades per les manifestacions anunciades, el Govern ja ha acordat que es garanteixi el pas de vehicles d’urgències i emergències. Els estudiants andorrans que hagin de realitzar les proves d’accés a la universitat a la Seu d’Urgell, en principi no es veurien afectats per l’anunci del tall, perquè estan programades el dimarts al migdia. Amb tot, si fos necessari, el ministeri d’Educació facilitaria, amb la coordinació dels equips policials dels dos territoris, el pas dels estudiants.

El Govern recomana seguir els anuncis de les afectacions del trànsit a través de les xarxes de Mobilitat, on s’anirà actualitzant la informació. Al mateix temps, el ministeri d’Afers Exteriors posa a la disposició dels ciutadans el telèfon d’emergències consulars 324 292 davant d’alguna eventual emergència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT