PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les emissions del CTR estan molt per sota dels nivells legals

El volum de residus rebuts arriba a 26.507 tones

Per El Periòdic

Un moment de la comissió d’informació i vigilància del centre de tractament de residus.
Un moment de la comissió d’informació i vigilància del centre de tractament de residus. | CIV

Aquest dimarts ha tingut lloc la comissió d’informació i vigilància del centre de tractament de residus, la qual ha servit per presentar els resultats dels plans de vigilància corresponents al 2023 i que constaten, un any més, que els valors d’emissions es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles tant a escala nacional com internacional.

Durant la comissió, presidida pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, s’ha informat també del balanç d’activitat dels mesos compresos entre el novembre del 2023 i l'abril d’enguany. En aquest període, el volum de residus rebuts s’ha mantingut estable en comparació al mateix període de l’any anterior, havent arribat al centre 26.507 tones (un 1% més respecte al mateix període de l’any passat), alhora que la producció energètica ha augmentat un 2%, assolint els 25.341 MWh.

Cal recordar que la comissió té com a missió recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del centre de tractament tèrmic de residus, així com dels plans de control i vigilància i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans en relació amb els impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació.

La comissió  compta, a més de la presidència del ministre titular de Medi Ambient, amb la participació de representants del ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona. En aquesta reunió han assistit per primera vegada el nou cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, i com a representant dels cònsols, el conseller de Medi Ambient i Manteniment d’Edificis del Comú d’Escaldes-Engordany, David Pérez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT