PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Increment d'un 12% en les vendes de les grans superfícies al març

Els productes alimentaris han variat positiament un 12,3% i la resta de productes un 10,5%

Per El Periòdic

Increment de les vendes a les grans superfícies al març.
Increment de les vendes a les grans superfícies al març. | Arxiu ANA

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials va incrementar-se un 11,8% durant el mes de març en comparació amb les dades del mateix mes del 2023. Segons ha informat avui el Departament d'Estadística, en el cas dels productes alimentaris, aquesta categoria ha variat positivament un 12,3%, mentre que la resta de productes, el creixement ha estat d'un 10,5%.

Quant a les variacions intermensuals, l'índex mostra una variació positiva del 8,9%, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari. Pel que fa a l'índex de vendes a preus constants, és a dir, eliminant l'efecte dels preus, al març va augmentar un 7,4% respecte al mateix mes de l'any anterior.

En aquest mateix índex, la categoria d'alimentació, va incrementar-se un 9%, mentre que a la resta de productes va tenir una variació positiva del 5,4%. La magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l'efecte negatiu dels preus.

En darrer punt, Estadística destaca que l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall va incrementar-se un 1,7% en comparació al març del 2023, mentre que si es compara amb el mes de febrer, hi ha una caiguda del 3,2%. En aquest sentit, el 63,8% del personal correspon a dones i el 36,2% restant a homes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT