PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joan Vinyes vol repetir el podi al Ral·li de terra Reino de León

El pilot torna amb el Hyundai i20 Ral·li2 després de dos mesos per disputar la segona prova del CERT

Per El Periòdic

Joan Vinyes al volant del Hyundai i20 Ral·li2.
Joan Vinyes al volant del Hyundai i20 Ral·li2. | FotoEsport

Joan Vinyes i Jordi Mercader tornaran a situar-se al volant d’un Hyundai i20 Ral·li2 després de dos mesos per disputar el IV Ral·li de terra Reino de León, la segona prova de la Copa d’Espanya de l’especialitat (CERT) de la present temporada, i amb la voluntat de repetir el podi (van ser segons) que van assolir l'any passat. Així, la dupla del Team Rallycar tornarà a l’activitat competitiva demà per dur a terme el test privat preparat pels organitzadors de la prova de Lleó (ATKMotorsport) perquè els equips que ho considerin oportú (un màxim de 15) puguin començar a treballar a les seves mecàniques en un escenari semblant al que es trobaran a les cronometrades de la cita.

En aquest sentit, Vinyes ha comentat que "aprofitar l’ocasió de tenir quatre hores just abans del ral·li per treballar, juntament amb l’equip, a les prestacions del Hyundai, és una opció que no es pot desaprofitar". El pilot andorrà ha assenyalat que a Llorca, on va tenir lloc la primera prova del CERT, hi havia molta pols i molta pedra solta a les especials, i està convençut que a Lleó "les pistes seran molt diferents".

La prova lleonesa tindrà un planter de participants d'un nivell excel·lent amb corredors que lluitaran pel títol del CERT d'aquest curs, i tot i que en aquesta ocasió no hi seran els equips habituals del S-CER espanyol, l'andorrà preveu una lluita molt igualada per a les posicions de dalt. "No hi ha dubte que per repetir el podi de l’any passat haurem d’estar molt centrats i evitar el mínim error", ha destacat, afegint que "és cert que no estaran al podi de sortida els que van dominar a Llorca, però hi haurà altres pilots que no van poder començar la temporada amb normalitat, però que aquestes setmanes prèvies han demostrat que poden plantejar batalla". 

A hores d’ara, abans d’iniciar el desplaçament a Lleó, Vinyes està pendent d’una decisió de la Reial Federació Espanyola d'Automobilisme (RFEDA) que, en cas de ser positiu, considera molt favorable: "Hi ha la possibilitat que accedeixin a la petició dels equips perquè ens deixin fer una doble passada (en lloc d’una) per les especials durant les jornades de reconeixement. Sens dubte, si ho accepten, ens permetrà afrontar les cronometrades amb més confiança".

El IV Ral·li de terra del Reino de León té previst el seu inici a les 08.00 hores de dissabte des del parc d’assistència ubicat a l’aparcament del camp de futbol de la capital de la província homònima. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT