PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Àxel Esteve deixa les competicions d'esquí: "Em retiro sabent que he donat el meu màxim"

L'esquiador formarà part de l'equip tècnic del grup U16 del programa EEBE

Per El Periòdic

Àxel Esteve durant la roda de premsa.
Àxel Esteve durant la roda de premsa. | FAE

Àxel Esteve, l'esquiador andorrà de 29 anys, ha anunciat avui la seva retirada de la competició després de 15 anys d'èxits i sacrificis. Durant una emotiva roda de premsa, Esteve ha manifestat: "Em retiro sabent que he donat el meu màxim". Després d'un període de reflexió, en què va posar "una balança" entre el seu projecte de vida i "el gran sacrifici que significa la competició", va prendre la difícil decisió de deixar l'esquí a nivell competitiu: "Penso que aquest últim tram ja pesava més un cantó que l'altre. A nivell personal, vull, ara ja, tenir una vida més tranquil·la".

Esteve, que s'ha mostrat emocionat durant l'acte, ha estat reflexionant durant molt temps per prendre aquesta decisió: "He estat vivint un somni, sobretot aquesta recta final, amb la gent que m'estimo. Evidentment hi ha hagut moments difícils, també desil·lusions però ha valgut la pena tot". Tot i això, "avui és un dia dur i difícil per a mi, deixo de banda tot el que havia lluitat fins ara", ha explicat l'andorrà.

Malgrat la seva retirada, Esteve no deixarà l'esquí del tot, ja que ara formarà part de l'equip tècnic del grup U16 del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE). Roger Vidosa, director de la secció d'alpí, ha destacat el paper d'Esteve com "el millor eslalomista que ha tingut Andorra", remarcant els seus resultats i el seu paper dins de l'equip nacional.

Durant la seva carrera, Esteve ha disputat 85 curses de Copa d'Europa, tres Mundials i nou Copes del Món, a més de formar part de l'equip del paral·lel que va córrer a les finals de la Copa del Món de Soldeu de 2023. Aquesta temporada va assolir la 21è plaça a la Copa d'Europa de Berchtesgaden i ha tancat la seva carrera amb 23.00 punts FIS en eslàlom.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT