Sense Aranburu no hi ha ordre

• L'equip de De la Rosa salva un punt en un partit amb símptomes de golejada que acaba sent un calvari
IVÁN MOURE

Jona xuta al cos de Cristian en una de les dues ocasions que va tenir al tram final, amb 2-2, ahir al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

El que pintava a golejada va acabar sent un calvari. El BP Andorra va salvar un punt ahir contra el Lanzarote Tías Yaiza (3-3) i continua encallat al Poliesportiu, on ha perdut 5 dels darrers 6 punts. UPV i Burela també van empatar en un altre duel de play-off, el Gáldar-Ribera de Navarra no havia acabat al tancament de l'edició i van aprofitar la jornada Puertollano, ElPozo i Arcebansa Zamora, ara el vuitè –en detriment del darrer rival tricolor– amb 26 punts pels 30 de l'equip de Xavier de la Rosa, que continua cinquè.

El BP va començar dominant amb el joc de pressió i possessió de la pilota davant un Lanzarote massa respectuós que apretava sense riscos o s'arreplegava ràpidament en caixa en la seva mitja pista, pràcticament renunciant a l'atac. En la primera ocasió clara Cabinho la va picar amb delícia envoltat per dos defensors i el porter per fer l'1-0.

L'ensarronada tricolor va continuar. Feia pudor a golejada. Van fallar Cabinho de nou al minut 4, Marc a porta buida i Carlinhos en una doble acció al 5. Però els moments pletòrics es van convertir en una depressió de cop i volta. El BP es va oblidar de jugar i el Lanzarote va trigar cinc minuts en convèncer-se que podia fer alguna cosa més. Al minut 9, amb un xut del tanc Beto, van començar les visites a l'àrea de Marimón. Després Murga va donar més feina al porter tricolor.

BETO REMUNTA / I a la tercera va arribar la vençuda. Beto, un tanc brasiler que recorda en físic a l'ex davanter noruec del València de futbol Carew, va seure Moisés d'esquenes i va batre Marimón en la sortida (12').

La rèplica del BP va ser una doble ocasió de Carlinhos que va desbaratar Cristian; després Nacho va provar una vaselina a la creueta i Jhony l'imitava en la següent acció... L'aspirant estava plantant cara. Faltaven quatre minuts per a la pausa i els dos equips tenien cinc faltes. Tot estava igualat i de nou va aparèixer Beto amb la canya al segon pal per fer bo un còrner de Solano. Sorprenent remuntada i sobretot, preocupant la sensació de que l'equip canari estava mentalment millor.

Amb el marcador obert la segona part va ser de continus viatges d'anada i tornada. Aquí es va notar en excés l'absència d'Aranburu per posar ordre, per aclarir les idees i per vigilar la defensa en un moment en que la pressió tricolor era més asfixiant però provocava més espais al darrere que va aprofitar el Lanzarote per ser un maldecap al contraatac. Murga va xutar alt al 21, Carlinhos i Cabinho van fer lluir un superb Cristian al 23', al 25 Solano va fer tremolar el pal dret de la porteria de Marimón, al 27' Jona va treure sota la línia un altre xut de Solano... El pitjor de tot és que al minut 10 el BP ja tenia quatre faltes. Però lluny d'afluixar –forçat pel marcador en contra– va continuar incrementant el domini fins que va arribar a ser aclaparant, com al principi.

dantas AMARGA LA FESTA / Només hi havia un problema anomenat Cristian, el porter que ho treia tot. Nacho, Carinhos i Paulinho el van posar a prova fins que Moisés, moments després de xutar al travesser, el va batre per fer l'empat al 35'. Després Jona va fallar sol davant el porter en dues ocasions (38' i 39'). Paulinho va fer embogir el pavelló quan faltava 1min 10s, però a 50 segons per al final l'ex tricolor Dantas va fer justícia en el partit del desordre.