PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

L'agència Standard & Poor’s eleva la qualificació d’Andorra a A-/A-2 i manté la perspectiva positiva

La pujada es deu al fet que el Principat ha millorat les seves dades estadístiques en els darrers anys

Per El Periòdic

Imatge de l'edifici de l'agència Standard & Poor's.
Imatge de l'edifici de l'agència Standard & Poor's. | EFE

L'agència d'avaluació Standard & Poor's (S&P) va publicar ahir a la nit la qualificació d'Andorra i l'eleva a A-/A-2, mantenint la perspectiva positiva. Aquesta pujada de la qualificació, la darrera obtinguda era BBB+/A-, respon al fet que el Principat ha millorat substancialment les seves dades estadístiques en els darrers anys, segons s'indica a l'informe. Aquest fet proporciona a les agències de qualificació més confiança en l'avaluació de la posició d'actius externs nets del país, segons es recull al document.

L'agència avaluadora també considera que el procés d'acostament a la Unió Europea  afavorirà la diversificació econòmica del Principat, una consideració que altres agències de 'ràting' ja havien apuntat en els darrers informes de qualificació sobre el país.

Finalment, l'informe d'Standard & Poor's assenyala que la política fiscal del Govern és sòlida i les seves necessitats de finançament estan cobertes fins al 2027. En aquest punt, l'agència també preveu que la posició patrimonial de les administracions públiques d'Andorra continuarà millorant, mentre que la despesa per interessos es mantindrà estable..

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT