PUBLICITAT

El cinema portuguès, protagonista a la segona jornada de l’Ull Nu

La ministra Imma Tor va prendre part de l’acte de celebració

Per El Periòdic

Imatge de la jornada del Festival Ull Nu celebrada ahir.
Imatge de la jornada del Festival Ull Nu celebrada ahir. | Ull Nu

L’Ull Nu va dedicar la segona jornada del festival a Portugal, el seu convidat d’honor d’enguany. El fet d’escollir aquest país no ha estat casualitat, sinó que aquest any se celebren els 30 anys de les relacions diplomàtiques entre Andorra i Portugal i, conjuntament amb el ministeri d’Afers Exteriors, s’ha volgut incloure aquest esdeveniment a l’agenda diplomàtica cultural. És per aquest motiu que als actes d’aquest dijous hi van assistir la cònsol general de la República Portuguesa a Barcelona, Ana Isabel Teixeira, i la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor.

El Festival Ull Nu, per la seva banda, també va voler convidar alguns noms destacats del sector audiovisual portuguès com són el director de cinema i programador del prestigiós festival IndieLisboa, Ricardo Vieira, o els també directors de cinema Marta Sousa i Frederico Mesquita.

Els actes van començar a les set de la tarda al Centre de Congresos d’Andorra la Vella amb la projecció de cinc curtmetratges de cineastes lusitans com ‘Presente’, de Francisco Valente; ‘Apontamentos da Curva Correnteza’ de Flavia Regaldo; ‘A barriga de Mariana’,de Frederico Mesquiza; ‘O Banho’ de David Boneville , i ‘By Flávio’ de Pedro Cabeleira. Un cop vistos, va tenir lloc un col·loqui entre Mesquita i Vieira, moderat pel director de l’Ull Nu, Marc Camardons.

Seguidament, Tor va pronunciar un discurs en què va destacar la labor de l’Ull Nu en el fet de mostrar la qualitat i el talent de joves creadors apassionats pel cinema i l’audiovisual: «El festival, des dels seus inicis, ha servit d’escenari per a creadors de tota la regió del Pirineu, i s’ha anat consolidant com una alternativa de lleure cultural a Andorra», va incidir, afegint que, amb una àmplia gamma de projeccions i activitats, «el festival ha crescut de manera exponencial i, amb el suport institucional, també ha començat a exportar la diversitat i la innovació andorrana arreu del món». Per últim, va voler ressaltar la importància que Portugal hagi estat el país convidat per commemorar els 30 anys de relacions diplomàtiques i que serveixi «com a testimoni del nostre compromís compartit per fomentar la cultura i l’entesa mútua».

Teixeira es va referir als festivals com l’Ull Nu com a «plataformes multiculturals per reflexionar sobre el paper que el sector audiovisual pot desenvolupar per a vehicle dels valors, la innovació, el progrés i la transformació en un món que desitgem que sigui cada cop més democràtic, lliure, cooperatiu i sostenible».

Finalment, per a l’ocasió, l’organització va escollir projectar el llargmetratge ‘Simon Chama’ de la directora portuguesa Marta Sousa, qui també també va poder explicar al públic, al costat de Vieira i Camardons, com va ser el rodatge d’aquesta pel·lícula.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT