Marsol valora l’aposta transversal de Govern per la igualtat de gènere
La ministra destaca que aquesta s’ha dut a terme en diferents àmbits
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, va participar aquest dijous a la 34a edició de la Cimera Global de la Dona, la qual es va celebrar a Madrid (Espanya) i que va comptar amb la participació de diferents alts representants d’institucions públiques i líders del sector privat de 70 països de tot el món.
Marsol va formar part de la taula rodona de l’acte, en la qual va posar de manifest l’aposta del Govern per la igualtat de gènere en diferents àmbits i que es veu plasmada en la Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes. En aquest sentit, la ministra es va referir a qüestions concretes sorgides de la llei com ara l’obligació de disposar de plans d’igualtat a les administracions públiques i les empreses de 50 o més treballadors; o a la creació del registre públic de les dades i els indicadors sobre la bretxa professional de gènere.
Quant al compromís d’impulsar la igualtat a diferents nivells, Conxita Marsol va destacar que des del 2020 hi ha en vigor un programa de subvencions econòmiques per part de l’Executiu en favor d’iniciatives d’empreses o associacions sense ànim de lucre que promoguin la igualtat de gènere dins del territori nacional. A més, la ministra es va referir a la posada en marxa de l’Institut Andorrà de les Dones.
Pel que fa a l’educació, la titular de Presidència, Economia, Treball i Habitatge va posar en relleu l’aprovació durant la legislatura passada del Pla de sensibilització per a la igualtat de gènere als centres escolars. Aquest document ofereix unes orientacions i unes pautes d’actuació amb perspectiva de gènere a totes i tots els professionals de l’educació.
«Tot i que encara queda molt camí per recórrer, Andorra fa anys que està compromesa amb la normalització en la igualtat de gènere», va apuntalar Marsol, a través «d’un marc clar, estable i ambiciós», que incideix principalment en l’àmbit laboral i en l’educatiu. També va assenyalar que «tot i que a nivell públic l’equiparació és cada vegada més propera, hi ha encara feina per fer en l’àmbit privat».