PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Prop de 130 estudiants dels tres sistemes educatius participen en la Jornada de les Ciències

El ministre Ladislau Baró ha inaugurat la programació, que inclou tallers i conferències

Per El Periòdic

Els joves estudiants durant l'acte d'inauguració.
Els joves estudiants durant l'acte d'inauguració. | GOVER D\'ANDORRA

Prop de 130 estudiants dels sistemes educatius andorrà, espanyol i francès han participat aquest matí en la XXIII Jornada de les ciències que organitza el Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats. La inauguració de la programació ha estat a càrrec del ministre Ladislau Baró, titular d'aquesta cartera, qui ha aprofitat l'oportunitat per destacar que aquesta iniciativa permet als estudiants fer una introducció de forma pràctica en el món de la ciència. 

L'objectiu principal de les jornades és afegir dinamisme a les assignatures en les quals els estudiants aprenen fites relacionades amb l'àmbit científic, a més d'aplegar als docents dels tres sistemes educatius presents al país per tal que treballin plegats per fer propostes conjuntes i assumir reptes en conjunt. Els alumnes participants formen part de l'Escola Andorrana de batxillerat, el Colegio Español María Moliner, el Lycée Comte de Foix i el Col·legi Sant Ermengol. 

D'altra banda, les jornades han comptat amb el paleontòleg i codirector del jaciment d'Atapuerca, Juan Luis Arsuaga, qui ha encapçalat una conferència sobre l'evolució humana des del punt de vista científic i antropològic. Dins de les jornades, els estudiants també han participat en diversos tallers sobre matemàtiques, biologia, física i química. 

Finalment, està previst que Arsuaga dugui a terme la cloenda de la jornada a les 19.30 hores a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany amb una conferència oberta al públic, titulada ‘La saga humana: viurem mil anys?’.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT