PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tornar a competir al circuit del Jarama, una motivació extra per a Joan Vinyes

L'andorrà torna al traçat madrileny juntament amb Jaume Font per disputar les dues hores non-stop

Per El Periòdic

Joan Vinyes aquest curs al volant del Porsche 911 GT3 CUP.
Joan Vinyes aquest curs al volant del Porsche 911 GT3 CUP. | FotoEsport

La dupla formada per Joan Vinyes i Jaume Font, al volant del Porsche 911 GT3 CUP, disputaran aquest cap de setmana les dues hores non-stop del circuit madrileny del Jarama, la que és la prova inicial del Campionat d'Espanya de Resistència (CER) 2024. D'aquesta manera, el tàndem de l'equip Baporo Motorsport tornarà a un certamen que ha guanyat diverses vegades, ja sigui formant equip com compartint volant amb altres pilots. La particularitat de la present edició, però, serà que faran el seu debut al CER pilotant un vehicle de la marca de Stuttgart.

Pel que fa a la cita, el circuit del Jarama està ubicat al quilòmetre 26 de l'autovia del Nord (A-1) i és un dels escenaris més longeus del motorsport europeu, i amb un traçat de 3.850 metres es va inaugurar l'any 1967. L'andorrà no hi competeix des de l'any 2018, però es mostra molt il·lusionat per tornar-hi i per resoldre un dubtes que diu tenir: "Aquests se centren sobretot en com superar de la manera més efectiva possible els punts de més dificultat del circuit, pensant que aquesta vegada estarem al volant d'un Porsche". El pilot no té cap mena de dubte que estar encertats en la fase inicial, amb els entrenaments lliures, "dependrà acabar les dues hores entre els millors".

Vinyes-Font tindran el primer contacte amb l'asfalt el dissabte, quan a les 11.45 hores se celebrarà la mànega d'una hora d'entrenaments lliures. Posteriorment, entre les 16.05 i les 16.50 hores del mateix dissabte es diputaran els entrenaments oficials. El format serà l'habitual del CER, és a dir, 20 minuts per a cada pilot amb una aturada de cinc minuts al pit-lane per fer el canvi de pilot. La suma del millor crono de cada pilot serà la que determinarà la posició a la graella de sortida. De cara al diumenge, a partir de les 13.15 hores es donarà el tret de sortida a la cursa.

Cal destacar que el calendari d'enguany del CER només consta de dos meetings, el d'aquest cap de setmana i un altre que tindrà lloc al novembre a Barcelona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT