Acord entre la UdL i el Pirineu per potenciar productes locals
- La col.laboració entre les entitats també inclou la millora dels hàbits alimentaris
- També s'ajudarà els restaurants a fer plats que tinguin un alt component nutritiu
VALL DE BOÍ
- Els participants a la jornada de treball entre la UdL i l'Idapa, ahir. Foto: ACN / MARTA LLUVICH
L'Institut per al desenvolupament i promoció de l'Alt Pirineu i Aran (Idapa) i la Universitat de Lleida (UdL) han endegat un programa de col.laboració per millorar els hàbits alimentaris dels habitants d'aquestes comarques i dels turistes que les visiten. Un nutricionista de la UdL es desplaçarà, a partir del curs vinent, a aquesta zona per assessorar i modificar conductes tant dels escolars com de la gent gran. També col.laborarà amb els restaurants per ajudar-los a confeccionar plats amb un alt valor nutritiu i que a la vegada posin en valor els productes autòctons. Paral.lelament, també es treballarà en recerca per detectar els aspectes beneficiosos dels productes naturals pel que fa a la salut, segons informa l'ACN.
Així, Joan Ribera, degà de la Facultat de Medicina, va explicar que aquesta col.laboració té dos aspectes fonamentals, el de l'assessorament i el de la recerca. Pel que fa a l'assessorament a la població, començarà el curs vinent. Ribera va dir que un nutricionista ajudarà la gent d'aquestes comarques a realitzar els menús escolars amb un alt valor nutritiu incorporant productes de la zona. Pel que fa als restaurants i allotjaments rurals del Pirineu, també se'ls aconsellarà en aquest sentit. El segon aspecte en què es treballarà serà en la recerca. Ribera va exposar que es vol detectar quins aspectes tenen els productes locals bons per a la salut per incorporar-los als menús.
ELS OBJECTIUS
Victorià Peralta, gerent de l'Àrea de Salut de l'Alt Pirineu i Aran, va indicar que l'objectiu bàsic és millorar els hàbits alimentaris de la població del Pirineu introduint els productes locals. De la seva banda, Arcadi Castilló, director de l'Idapa, va afegir-hi que una part d'aquest projecte es preveu finançar amb el patrocini d'empreses agroalimentàries de les comarques del Pirineu i que es buscarà la implicació de la majoria de teixits socials.
[email protected]
Per a més informació consulti l'edició en paper.