PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laura Orgué no continuarà com a coordinadora de l'equip de fons de la FAE

Es mantindrà com a membre de la junta de la federació i el seu substitut serà Xabier del Val

Per Pol Forcada Quevedo

Instants abans de l'inici de la roda de premsa de balanç del curs d'esquí de fons de la FAE.
Instants abans de l'inici de la roda de premsa de balanç del curs d'esquí de fons de la FAE. | P.F.Q.

Qui durant el darrer any ha estat la coordinadora de l'equip d'esquí de fons de la Federació Andorra d'Esquí (FAE), Laura Orgué, ha anunciat aquest matí que no continuarà al càrrec. Ho ha fet en la roda de premsa de balanç del curs d'aquesta disciplina, que ha tingut lloc a la sala d'actes d'Andbank, al·legant motius personals, i el seu substitut serà Xabier del Val, fins ara entrenador de l'equip femení.

Va ser a finals d'octubre de l'any passat quan Orgué va agafar el relleu a Joan Erola com a nova coordinadora de la secció d'esquí de fons de la FAE, i avui se n'ha acomiadat. "Vaig assumir aquest rol una mica pels canvis de plans que hi va haver [...] Per motius laborals i personals no em sobren gaires hores, i això és una feina prou important com perquè l'agafi algú que hi pugui dedicar temps complet", ha esmentat. Continuarà, però, lligada a la federació, ja que tornarà a ser membre de junta, com ja ho era prèviament abans d'assolir el càrrec de coordinadora. "Hem d'agrair la feina de la Laura", ha assenyalat per la seva part el secretari de la FAE, Lluís Ruiz, afegint que la també corredora i entrenadora té una experiència en el món de l'esport "brutal, i no en volem prescindir". Com s'ha esmentat, el seu substitut serà del Val, que deixarà de ser entrenador del conjunt femení, i més endavant informaran qui agafarà aquest rol. 

Tot i això, la cita ha estat per fer el balanç de la temporada d'esquí de fons, amb una Gina del Rio absolutament destacada després de l'or en la Copa d'Europa Júnior, les tres medalles al Campionat del Món Júnior i el debut absolut. "És el millor curs de la meva vida, per sobre inclús de les meves expectatives", ha comentat la fondista, qui ha destacat que si es queda amb alguna fita de l'any, més enllà del campionat europeu, és la segona plaça mundial que va assolir als 10 quilòmetres en estil clàssic de Planica. "És una disciplina que no és molt evident, que té molt treball en equip i era un dia complicat, estic molt orgullosa", ha dit al respecte. L'any vinent disputarà la temporada sencera en categoria absoluta, i es mostra amb ganes i sabent que es pot marcar un llistó alt: "No hem especificat cap objectiu encara, però personalment vull continuar progressant a nivell tècnic i sobretot físic. És entrar al pati dels grans a veure com va", ha apuntat del Rio. Així mateix, ha reconegut que sent una mica de pressió no per la gent, sinó per ella mateixa: "Soc autoexigent i vull fer-ho bé".

Per la seva part, per a Irineu Esteve ha estat el primer curs que ha fet integrat dins l'equip noruec Team Aker Dæhlie, i tot i començar de manera positiva, almenys per sensacions i no per resultats, tal com han apuntat, la lesió de l'esquena ha marcat tot el seu calendari. Es va recuperar al tram final per participar en Copa d'Europa i del Món "amb resultats molt dignes venint d'on venia", ha explicat Orgué, però va haver de renunciar al gran objectiu de la temporada, el Tour de Ski. Segons ha avançat posteriorment l'esquiador, ja es troba en la recta final de la recuperació, i confia a estar a l'entorn el 90% en un mes i mig com a molt tard sense descartar encara l'opció de passar pel quiròfan, tot i que "intentem fer un tractament conservador des de fa mesos que ens està anant bastant bé i que creiem que ens pot fer tornar a estar com fa dos anys". El pròxim moviment per a Esteve seran infiltracions de corticoides a l'esquena. A més, ha confirmat que la intenció de cara l'any que ve és continuar amb el mateix conjunt noruec marcant-se uns objectius ambiciosos: el Tour de Ski, estar el més al davant possible en Copa del Món i els Mundials de Noruega, una cita "molt buscada pels noruecs" per la qual també vol lluitar.

En darrer lloc, Carola Vila afrontarà una nova temporada després d'una aturada necessària per tornar a recuperar sensacions. En aquest sentit, ha comunicat que aquests mesos de recuperació li han anat bé, ja que "eren molt necessaris perquè tant mentalment com físicament estàvem molt saturats, i el cos feia dies que demanava un descans". Ara, assegura que es troba bé i amb ganes de reprendre un nou inici de curs sobretot per poder-se demostrar a ella mateixa que "puc tornar a trobar el nivell que tenia i inclús millorar-lo".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT