PUBLICITAT

24 detinguts en els cinc dies del Pont

  • A 78 persones se'ls va denegar l'entrada al país i la Policia va constatar nou furts de mercaderies i cap delicte greu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La Policia ha detingut 24 persones per diversos delictes durant els cinc dies del pont de la Puríssima, un balanç superior respecte la festivitat de l'any passat. Concretament, setze han estat detingudes per delictes contra la salut pública, quinze de les quals en el marc de l'operació As, de la qual va informar aquest rotatiu ahir; set més per accions que posaven en perill la seguretat col·lectiva com la conducció sota la influència de begudes alcohòliques i una altra ha estat presa per maltractaments en l'àmbit domèstic. Entre el 3 i el 8 de desembre, s'han realitzat 189 intervencions a requeriment del ciutadà i s'han mobilitzat una mitjana de 180 efectius cada dia.

DENEGACIÓ D'ENTRADA /Els agents del Cos de Policia durant el pont passat van fer controls selectius a les fronteres del riu Runer i del Baladrà que van comportar la denegació d'accés al país a 78 persones de diverses nacionalitats, 33 per la duana andorranofrancesa i 45 per la de la Farga de Moles.

Segons van informar aquestes restriccions d'entrada s'han fet en base a la llei d'immigració per motius de seguretat pública en tenir antecedents a Andorra o al país d'origen, per no gaudir de mitjans econòmics o per no dur la documentació adient. A més, s'han dut a terme 30 diligències de contravencions penals per intentar introduir al Principat 48,30 grams d'haixix i 53 grams de marihuana.

La Policia també ha constatat nou furts de mercaderies en establiments comercials, sis dels quals han estat resolts. A més, s'ha assegurat que cap dels delictes ha estat amb força ni s'ha tipificat com a robatori.

A més, els agents han volgut destacar l'absència durant aquests dies de delinqüència greu, ja sigui contra el patrimoni o les persones. Comparant-ho amb anys anteriors, el balanç és superior ja que s'han registrat quinze detencions més que en la festivitat del 2009, els agents han hagut d'intervenir 56 vegades més que l'any anterior i s'ha intentat introduir una quantitat major de droga al Principat. Tot i això, la Policia ha assegurat que el balanç és «lleugerament superior» ja que enguany el pont ha tingut una durada d'un dia més i l'afluència de turistes ha estat superior respecte l'any passat.

investigació de l'operació AS / La investigació de l'operació As, contra el tràfic de droga, continua a l'espera de noves detencions. Va ser el passat dilluns, tercer dia del pont, quan com a resultat d'una investigació judicialitzada efectuada pel Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal, el Cos de Policia va detenir a una vintena de persones vinculades amb el tràfic i consum d'estupefaents (cocaïna). Tots els detinguts són de nacionalitat andorrana i residents que presumptament pretenien establir una xarxa de distribució de droga al país. La investigació es va iniciar fa uns mesos amb el primer recull d'informacions arrel de la missió de lluita contra el tràfic de droga que desenvolupa el Grup d'Estupefaents de la Policia Criminal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT