PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Persefone i l'ONCA ressonen a l'Auditori Nacional

21 músics, 15 cordes, sis integrants de Persefone i el director de l'orquestra fusionen la música clàssica i el metal

Per El Periòdic

Un instant del concert de Persefone i l'ONCA.
Un instant del concert de Persefone i l'ONCA. | ANA/E.M.

La banda Persefone, conjuntament amb l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), han omplert l'Auditori Nacional en "un concert per recordar", segons ha qualificat el bateria Sergi 'Bobby' Verdaguer. Amb 21 músics a l'escenari, 15 cordes, els sis integrants de Persefone i el director de l'ONCA, Albert Gumí, els instruments propis de la música clàssica i el metal s'han fusionat en aquest recital, on els espectadors han escoltat un repàs dels quatre discs del grup nacional. Tot i que aquest hauria d'haver sigut el darrer concert de la temporada 2024 de l'auditori, encara queda un últim a causa de l'ajornament de Ginestà al 23 de maig.

Una dècada més tard, ha tornat a sonar la música del grup de death metal, en un esdeveniment que ja tenia penjat el cartell 'd'entrades exhaurides' quasi 90 dies abans. "Ens va sobtar molt a tothom, perquè l'estil que fem és bastant de 'ninxol' aquí a Andorra, llavors haver-les esgotat tan ràpid, va ser una alegria gegant" ha revelat Verdaguer. En conseqüència, van intentar tancar una segona data sense èxit, a causa de les dificultats d'organització i la quantitat de persones implicades en el projecte. La proposta, però, va sorgir directament des del ministeri de Cultura, i Persefone no s'ho va pensar en cap moment. "És un luxe poder tocar amb professionals que ho tenen tot claríssim des del minut zero i fan que soni perfecte a la primera" ha incidit. Per la seva banda, el director de l'orquestra, Albert Gumí, ha qualificat el concert "d'espectacular", remarcant l'èxit de venda d'entrades.

"Els estils són molt diferents, però tothom fa música, i la música de Persefone és de gran qualitat" ha explicat. En aquest sentit, Gumí ha declarat que no ha sigut difícil poder adaptar el metal a l'ONCA. En col·laboració amb el teclista Miguel Espinosa, qui ja tenia treball avançat i tan sols s'ha hagut d'adaptar-ho a cordes. "La banda m'ha donat la llibertat de posar coses meves, de donar-li un toc especial i d'aquesta manera arribem a un concert únic" ha mencionat.

"No és Persefone, ni és l'ONCA, són tots dos i aquí està la gràcia" ha qualificat el director. Això fa que sigui tota una experiència única, que només es pugui viure en directe una vegada, però repetir-ho constantment a casa. "El concert es grava perquè tothom pugui tornar-lo a veure o gaudir-lo, en cas que no hagi pogut assistir-hi" ha confirmat. D'altra banda, pels integrants de Persefone ha estat l'oportunitat perfecta perquè amics i familiars puguin gaudir-los sense haver de viatjar, segons informa l'ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT