PUBLICITAT

25 anys de la primera pedra de l’església de Sant Jaume dels Cortals

Prop d’un centenar de persones celebren aquest aniversari

Per El Periòdic

Els assistents van ballar sardanes durant l’acte.
Els assistents van ballar sardanes durant l’acte. | Comú d\'Encamp

Avui, com cada primer de maig, ha tingut lloc la celebració de l’aniversari de la construcció de l’església de Sant Jaume dels Cortals. Dins dels actes que s'han programat, ha tingut lloc la missa oficiada pel mòssen Antoni Elvira, la qual ha comptat amb l’assistència de prop d’un centenar de persones. 

Així, el mòssen ha aprofitat l’ocasió per recordar que fa 25 anys, en un dia com avui, es va col·locar la primera pedra per a la construcció de la capella. Tanmateix, un cop va acabar l’eucaristia, els encampadans i encampadanes van compartir una estona amb el tradicional aperitiu a la sortida de l’esglèsia. D’altra banda, la programació de l’acte s'ha pogut concloure ja que, després dels dies de pluja que s’han viscut a Andorra, el sol ha sigut també un dels protagonistes. A més, molts assistents han gaudit també de la tradicional ballada de sardanes. 

La celebració ha comptat amb l’assistència del conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, qui es va mostrar orgullós en veure la participació de molts veïns i veïnes de la parròquia. A més, els cònsols d’Encamp, Laura Mas i Xavier Fernàndez, han fet acte de presència, així com diversos consellers comunals; el conseller general encampadà, Pere Marsenyach, i el ministre encampadà, Jordi Torres. Per la seva part, Sans ha remarcat que «és un aplec molt bonic». En aquesta mateixa linia, el conseller ha apuntal·lat que «el 29 de desembre s’està preparant una festa especial per commemorar els 25 anys de la consagració de l’altar». Tanmateix, pel que fa a les properes diades litúrgiques, la següent serà la de Sant Romà de Vila el 20 de maig. .

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT