PUBLICITAT

Entrega dels 43 horts socials per a la gent gran d’Encamp

Les parcel·les estan destinades a jubilats que vulguin participar en un projecte de millora de la qualitat de vida

Per El Periòdic

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, en el moment del sorteig dels horts.
La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, en el moment del sorteig dels horts. | Comú d\'Encamp

El Comú d’Encamp ha sortejat avui els 43 horts socials que disposa per a la gent gran en el marc del projecte impulsat pels comuns i Reig Fundació. Les parcel·les, ubicades a Terres Primeres, estan destinades a jubilats, residents a la parròquia, que no tinguin una ocupació remunerada i vulguin participar d’un projecte adreçat a millorar la qualitat de vida de la gent gran mitjançant el conreu d’un hort durant tot un any.

Enguany, el departament d’Afers Socials i Gent Gran han rebut 12 sol·licituds de persones que per primera vegada participaran en el projecte. Els hortolans (28) i les hortolanes (15) van recollir la clau de l’hort corresponent per tal de poder començar a cultivar-lo, tan aviat com la climatologia ho permeti, i del qual podran gaudir-ne durant tota una temporada. Els banders comunals han preparat la terra i l’entorn, així com el material necessari que els hortolans podran compartir durant el conreu. Aquest any, el servei de banders també ha posat a disposició dos grans dipòsits de compost per facilitar-ne l’ús als horts.

La cònsol major, Laura Mas, ha donat les gràcies a tots els assistents i participants, a la Fundació Reig i als diferents departaments del Comú d’Encamp, i ha recordat el lema del projecte amb el qual «es persegueix l’objectiu de cultivar la salut de la gent gran». Per la seva part, la responsable de Reig Fundació, Esther Segura, ha apuntalat que «és un projecte fonamental per a la gent jubilada que tenen una alternativa a les cases pairals, llars de jubilats», afegint que és una manera de «recuperar una activitat pròpia del país com és el contacte amb la terra i els horts».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT