PUBLICITAT

Els sindicats de la Comella se senten utilitzats per una minoria

  • Els agents diuen que hi ha una intencionalitat de desastibilitzar la institució
P. G. / I. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un agent penitenciari en un dels corredors de l'edifici de la Comella. Foto: TONY LARA

Els sindicats dels agents penitenciaris de la Comella se senten utilitzats per una minoria de treballadors que han utilitzat les seves sigles amb ànim de desestabilitzar la institució. Així ho van manifestar ahir agents del centre penitenciari a aquest rotatiu.

Aquestes manifestacions es van realitzar ahir després que la suposada minoria filtrés a l'opinió pública l'existència d'uns expedients sancionadors a sis agents penitenciaris que daten de l'agost de l'any passat. Fonts dels agents del centre penitenciari no entenen perquè «s'ha manipulat ara aquesta informació d'uns expedients que ja van ser resoltos fa mesos». Les mateixes fonts opinen que és una minoria qui vol desestabilitzar la institució penitenciària amb uns interessos clarament polítics posant en el punt de mira als responsables del ministeri de l'Interior.

Els expedients que es van obrir a sis agents penitenciaris fan referència als fets produïts el 31 d'agost de l'any passat. Els agents expedientats van deixar sortir un dissabte a un dels interns que per ordre judicial tenia prohibit justament sortir aquest dia de la setmana. Els mateixos agents penitenciaris tenien aquesta informació ja que tot el centre de la Comella disposa d'un mitjà divulgatiu en el què es publiquin tots els oficis judicials. Cinc d'aquests agents van ser penalitzat amb tres dies sense sou i feina i un amb una sanció més àmplia per ser comandament, de sis dies sense sou i sense feina. Dels sis expedientats, només un que no ha estat d'acord ha presentat la corresponent queixa a la Batllia.

Aquests són els darrers expedients amb sancions, ja que el passat 24 de juny es van obrir quatre expedients més però tres van ser arxivats i l'altre està en procés de ser-ho. En aquest cas els quatre agents van deixar sortir a un intern el dia assenyalat quan aquest tenia prohibit sortir en festius. El dubte en la interpretació d'aquest incís va ser el que va ressoldre els expedients, per manca d'una informació més clara, i van ser arxivats.

Per altra banda, les mateixes fonts van assegurar que des del Ministeri d'Interior es va oferir el gabinet jurídic del Govern per tenir la possibilitat d'estudiar aquells expedients que ja estan tancats.

Els representants dels tres sindicats dels treballadors del centre penitenciari de la Comella van negar ahir haver manifestat res respecte als esmentats expedients sancionadors dels agents penitenciaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT