PUBLICITAT

La Policia deté una vintena de residents i andorrans per tràfic

  • La investigació està oberta i s'esperen més detencions en els pròxims dies
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un policia i un gos ensinistrat registren un vehicle. Foto: EDUARD COMELLAS

Com a resultat d'una investigació judicialitzada efectuada pel Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal, el Cos de Policia ha interpel·lat des del dilluns passat a una vintena de persones vinculades amb els delictes de tràfic i consum d'estupefaents, sobretot de cocaïna. Tots ells han estat detinguts i posats a disposició judicial per aquests delictes i s'espera que en els pròxims dies hi hagin més detencions ja que l'operació, coneguda en l'argot policial com As, continua oberta.

INVESTIGACIÓ DE LLARGA DURADA/ La investigació policial es va iniciar fa uns mesos amb el primer recull d'informacions arrel de la missió de lluita contra el tràfic de droga que desenvolupa el Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal.

Aquest treball d'investigació, judicialitzada des de l'inici per una batlle d'instrucció, va permetre a mitjans d'any a entrar en una fase operativa, després de recollir indicis sobre persones, llocs i presumptes sistemes d'introducció i distribució de la droga.

Les detencions es van iniciar la matinada del passat dilluns, procedint els agents de policia de l'Àrea de Policia Criminal a la detenció de 8 persones ( d'edats compreses entre els 30 i els 55 anys tots residents al Principat i la majoria de nacionalitat andorrana) posats a disposició judicial el dimarts.

Els treballs de seguiment de la investigació i darrere de les primeres detencions van continuar amb nous controls i detencions. Entre el dimarts passat i ahir mateix es va procedir al control i detenció d'altres persones (d'edats compreses entre els 28 i 62 anys d'edat tots també residents i la majoria de nacionalitat andorrana).

En l'operatiu final van participat també equips amb guies canins i gossos ensinistrats en la detecció de drogues de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana.

El Codi Penal preveu penes de presó de fins a 10 anys per al tràfic d'estupefaents.

La Batlle instructora va declarar el secret de les diligències d'investigació, aquesta continua oberta i no es descarten noves detencions en els propers dies.

Per altra banda, la Policia va detenir ahir a la matinada un jove resident espanyol de 28 anys que va donar positiu al control d'alcoholèmia que se li va fer després de patir un accident. Els fets van passar prop de els cinc de la matinada a la CG3, al Serrat, quan l'Audi 80, amb matrícula andorrana, que conduïa el jove va topar amb una barana de la calçada. Com a conseqüència del xoc, el noi ha resultat ferit lleu. Va ser aleshores quan a requeriment de la Policia va acudir al lloc del sinistre i se li va practicar el corresponent control d'alcoholèmia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT