PUBLICITAT

Les persones que busquen feina augmenten un 34,5% l'últim any

  • L'oferta de treball a través del Servei d'Ocupació, per contra, va disminuir un 36,2%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El nombre de persones que busquen feina ha crescut un 34,5% l'últim any, mentre que el nombre d'ofertes de treball ha disminuït un 36,2%. Aquestes són les tendències que es desprenen de les dades del Servei d'Ocupació corresponents al mes de novembre, que el Departament d'Estadística va publicar ahir. L'últim mes, Ocupació tenia 709 persones inscrites, xifra que suposa una disminució de 35 persones respecte al mes d'octubre. D'aquestes, 527 persones estaven en recerca de feina i 182 volien millorar la seva situació laboral. D'altra banda, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària també va disminuir i passar dels 56 de l'octubre als 53 registrats al novembre.

Estadística destaca que el nombre de demandants en recerca de feina ha crescut «bastant» des del 2008 i continua sent molt alt amb una tendència anyal del 34,5%. En canvi, el nombre de demandants que busquen una millora laboral es redueix des del final del 2009, amb el -16,4% de tendència anyal, tot i que hagi tornat a créixer aquests últims mesos i hagi arribat a 182 persones. El nombre d'ofertes també s'ha reduït força i, malgrat el pic de 400 llocs de treball d'aquest mes, la tendència anyal continua a la baixa amb el -36,2%.

més demanda de no qualificats / El sector que registra més demanda de feina és el dels treballadors no qualificats, seguit dels treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, així com del sector dels artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció. Per edats, la franja en la que es registra un major nombre de sol·licituds és la que va dels 40 als 59 anys, seguida de la dels 26 als 39. Pel que fa a la nacionalitat, la majoria dels inscrits són espanyols.

Pel que fa al nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, lel tram d'edat en el que se'n registren més és el que va dels 40 als 59 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT