PUBLICITAT

Prost arriba a la cita amb Andorra líder del Trofeu Andros

  • La segona prova arrenca avui al Grandvalira Circuit amb altres expilots de la F-1com Panis o Villeneuve
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Grosjean, al davant, perseguit per Olivier Panis, durant una de les curses de la temporada passada al Pas. Foto: TONY LARA

Avui arrenca una nova edició del Trofeu Andros al Grandvalira Circuit del Pas de la Casa. La cita és la segona del calendari d'aquesta competició d'automobilisme sobre gel, després que ja es disputés la passada setmana la prova inicial a Val Thorens. L'expilot de Fórmula 1, Alain Prost (Dacia Duster), és l'actual líder de la classificació general amb 154 punts, quatre més que Jean-Philippe Dayraut (BMW Sèrie 1). La competició arriba al Principat avui amb les verificacions al matí i els entrenaments a la tarda, amb el gran atractiu del dia a partir de les 19.00, quan es disputin les mànegues classificatòries i, a les 20.10, quan està programada la primera de les quatre carreres que hi haurà entre avui i demà per als vehicles elèctrics, la gran novetat d'aquesta edició.

L'Andros, que arriba a Andorra per 16a vegada en les 20 que porta en actiu, compta amb d'altres pilots de la Fórmula 1 a la graella de sortida, a més de Prost, com Olivier Panis (Skoda Fabia juntament amb Paul Belmondo) i la novetat d'aquest hivern, Jacques Villeneuve (Skoda Fabia, amb Franck Lagorce). Precisament Panis és 6è a la general després de la cita a Val Thorens, mentre que Villeneuve ocupa la 10a plaça.

La competició, que acabarà dissabte al vespre, compta amb les dues categories d'Andros: vehicles amb combustió i vehicles elèctrics. A la primera categoria hi haurà 29 pilots i 15 vehicles, mentre que a la segona, 11. Els 15 cotxes de l'Andros original són vehicles Silhouette de quatre rodes motrius i directrius amb motors de 3.0 litres, 6 cilindres i 340 cavalls de potència. Aquests bòlids poden agafar fins a 120km/h en alguns del circuit del calendari. Pel que fa als elèctrics, construïts per Exagon, tenen 122 CV de potència per un pes de 800 quilos. La seva particularitat radica en el silenci dels seus motors, la qual cosa fa destacar el contacte de les rodes de claus amb el gel.

SENSE AURÈLIA MARTÍ / La cita d'avui serà una mica trista per Andorra després que finalment Aurèlia Martí no hagi pogut participar per l'elevada quantitat de diners que exigia competir aquesta edició. Els més de 100.000 euros que es demanaven i la manca de patrocinadors ha deixat fora d'aquesta fita una pilot que en els últims anys havia donat mostres de la seva vàlua amb actuacions positives, sempre ballant entre els 15 primers de la classificació.

IMPLICACIÓ DE L'ACA I ANDORRA TURISME/ El treball per portar l'Andros a Andorra arriba per part de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), que posa tot el seu potencial humà a disposició de la prova per tenir el circuit en perfectes condicions. A més, Andorra Turisme aposta per aquesta competició com a publicitat internacional.

EL FRED, LA CLAU / Per poder veure el major espectacle possible al Grandvalira Circuit és indispensable que la pista sigui glaçada al complet. Per això les baixes temperatures són fonamentals. Per avui la previsió parla de màximes de 4ºC al Pas de la Casa.

30 EUROS L'ENTRADA / El preu per veure les curses dins del circuit serà de 30 euros, amb accés per als dos dies de competició. Si l'opció és anar només avui, el preu serà de 10 euros. Les entrades es poden aconseguir en el mateix circuit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT