PUBLICITAT

88 joves opten a treballar al Comú de la capital aquest estiu

La corporació comunal només compta, però, amb 44 places disponibles

Per El Periòdic

La cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada, i la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, durant la roda de premsa de presentació del programa.
La cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada, i la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, durant la roda de premsa de presentació del programa. | Arxiu ANA

El programa Curulla, engegat pel Comú d'Andorra per potenciar la formació laboral entre els joves i afavorir la seva integració al món laboral, així com proporcionar-los eines per al seu desenvolupament professional i personal, ha generat molt d'interès. Així ho demostren les xifres de demanda que han tingut les ofertes de feina per a l'estiu perquè joves d'entre els 16 i els 17 anys puguin tenir la seva primera feina a la corporació comunal. S'oferien un total de 44 llocs de treball i han estat 88 les persones que s'hi han presentat.

Tal com van presentar ara fa tot just un mes la cònsol menor, Olalla Losada, i la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, el Comú ofereix aquest estiu 44 places per a menors d'edat, les quals es reparteixen en dos torns al juliol i l'agost. Els joves tindran una jornada laboral de cinc hores de dilluns a divendres, i podran treballar als departaments de Turisme, Esports, Cultura, Social i Serveis públics.

El termini per sol·licitar una de les places va acabar divendres passat i a l'hora de presentar-se per optar a les places, els candidats podien escollir entre un dels dos torns, així com la possibilitat d'indicar en quin departament els agradaria treballar. Els preseleccionats hauran de superar una prova escrita de coneixements d'àmbit parroquial el pròxim 24 d'abril i, més endavant, una entrevista personal per classificar-los segons el seu perfil i l'oferta de places disponibles. "Volem que tot el procés sigui el més real possible i similar als processos de selecció de la vida laboral adulta", va ressaltar Nazzaro durant la presentació.

Un dels punts forts del projecte és que els joves gaudiran d'un acompanyament per part de personal del Comú i  al final es farà una valoració de la seva experiència. D'aquesta manera, se'ls atorgarà un certificat de reconeixement que acreditarà la seva feina al Comú i els sumarà puntuació per a possibles futures feines a l'administració comunal, informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT