PUBLICITAT

L'Executiu augmentarà el preu de les sancions de circulació

  • En el nou Codi es revisarà el preu de les sancions per excés de velocitat
  • Es pretén implementar l'obligatorietat de l'ús de les cadenes en període hivernal
09122010bartolome
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, en la roda de premsa d'aquest matí. Foto: ANA
El portaveu de l'Executiu, Burno Bartolomé, ha informat aquest dijous que el Govern està treballant en una actualització del codi de circulació. Un dels punts que es vol modificar és el preu de les sancions per excés de velocitat. A més, es pretén implementar l'obligatorietat de l'ús de les cadenes en període hivernal així com legislar entorn de la utilització d'elements electrònics i establir un mecanisme àgil perquè es cobrin totes les multes. D'altra banda, Bartolomé ha informat que durant el pont de la Puríssima han entrat al país 71.723 vehicles i ha fet un balanç positiu de la festivitat tot i lamentar els accidents registrats.
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha informat de la intenció d'actualitzar la Llei del Codi de Circulació. El nou codi haurà de registrar l'obligatorietat de dur equipaments especials durant el període hivernal. També es farà una revisió dels excessos de velocitat, s'incrementaran les sancions i probablement es pugi el preu de les multes. A més, es vol buscar un mecanisme per garantir-ne el cobrament. Entre els temes a tractar, Bartolomé també ha explicat que es vol legislar entorn a la utilització d'aparells electrònics.

L'Executiu considera que les noves mesures, juntament amb una major conscienciació de la ciutadania, farà que es puguin reduir els accidents. El representant del Govern ha fet aquestes consideracions durant el balanç del pont de la Puríssima que s'ha tancat amb 12 accidents de trànsit i dues víctimes mortals a la carretera.

Segons ha informat el portaveu, en els últims cinc dies han accedit al país 71.723 vehicles, 54.172 dels quals per la frontera del riu Runer i 17.551 pel Pas de la Casa. A més, el Centre Nacional del Trànsit ha informat permanentment de l’estat de la xarxa viària als mitjans de comunicació, als usuaris i als centres de trànsit veïns registrant unes de 1.200 trucades telefòniques, més de 23.300 accessos d’usuaris únics i més de 537.500 consultes a la pàgina web. A més, Bartolomé ha informat que ha estat un pont assimilable a un altre cap de setmana a nivell de delictes contra el patrimoni.

Bartolomé ha posat de relleu l’important esforç col·lectiu per poder oferir serveis de qualitat als visitants dels darrers dies i ha agraït la feina a tots els agents i cossos públics que han treballat aquest pont.

Bartolomé ha assegurat que el balanç de la Puríssima fa que s’afrontin les festes de Nadal i la temporada d'hivern amb un "optimisme moderat"' i ha assegurat que "la gran quantitat de turistes que han vingut refermen la vigència de la marca Andorra i la marca Pirineus".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT