PUBLICITAT

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació disminueix en 35 persones al novembre

  • La xifra queda en 709, 527 en recerca de feina i la resta per millorar la seva situació laboral
  • Les matriculacions de turismes augmenten al novembre tot i mantenir una tendència general negativa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El Servei d'Ocupació ha registrat 35 persones menys al novembre respecte a l'octubre, deixant la xifra en 709. D'aquestes, 527 estan en recerca de feina i la resta volen millorar la seva situació laboral. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística. D'altra banda, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària també ha disminuït, passant dels 56 de l'octubre als 53 registrats al novembre.
Estadística destaca que el nombre de demandants en recerca de feina ha crescut bastant des del 2008 i continua sent molt alt amb una tendència anyal del 34,5%. En canvi, el nombre de demandants buscant una millora laboral es redueix des del final del 2009, amb el -16,4% de tendència anyal, tot i que hagi tornat a créixer aquests últims mesos i s'hagi arribat a 182 persones. El nombre d’ofertes també s’ha reduït força, i malgrat el pic de 400 llocs de treball d’aquest mes, la tendència anyal continua a la baixa amb el -36,2%.

El sector que registra més demanda de feina és el dels treballadors no qualificats seguit dels treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors i dels del sector dels artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció. Per edats, la franja en la que es registra un major nombre de sol·licituds és la que va dels 40 als 59 anys, seguida de la dels 26 als 39. Pel que fa a la nacionalitat, la majoria dels inscrits són espanyols, seguits de prop pels andorrans i els portuguesos.

Pel que fa al nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, 53, les dades mostren que el tram d'edat en el que se'n registren més és el que va dels 40 als 59 anys, seguit del dels 26 als 39 anys. Estadística assenyala que un 28% dels beneficiaris són dones mentre que el 71% restant són homes. Per nacionalitats, la comunitat espanyola és la que té el nombre més gran de persones que reben la prestació, seguida de la portuguesa i a més distància, l'andorrana. Finalment, les dades mostren com una gran part dels beneficiaris porten més de vint anys al país, seguits dels que porten entre 5 i 9 anys.
Matriculacions de vehicles
D'altra banda, el nombre de matriculacions de vehicles realitzades al novembre ha estat de 248, destacant el bon comportament de la matriculació de turismes, que presenta una tendència mensual positiva de l'1,1%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística, que assenyala que malgrat aquesta dada positiva, les tendències interanuals continuen negatives, sent la tendència mensual general respecte al mes anterior del -1,3%, i la tendència interanual respecte el mateix mes de l’any anterior del -17,2%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT