PUBLICITAT

Marsol es reunirà amb el president de l’associació de peruans

La ministra valorarà una possible obertura d'expedients sancionadors arran dels suposats abusos

Per Laura Gómez Rodríguez

Treballadors en una obra a Andorra la Vella.
Treballadors en una obra a Andorra la Vella. | Arxiu ANA

El portaveu del Govern, Guillem Casal, ha explicat que la ministra Conxita Marsol té programada una reunió amb el president de l’associació de peruans a Andorra, Lorenzo Castillo, per tractar la situació amb els obrers peruans i valorar una possible obertura d’expedients sancionadors perquè això «no ho podem tolerar ni permetre a casa nostra». Casal ha incidit en el fet que «sempre hem estat molt a sobre d’aquests casos, sobretot imposant sancions a empreses que feien pràctiques abusives de persones extracomunitàries».

Així ha respós Casal a les preguntes dels mitjans de comunicació, expressant que el Govern és coneixedor de la situació amb els treballadors peruans i que a hores d’ara no s’ha rebut cap denúncia al Departament de Treball.

El cas sorgeix arran que residents peruans hagin posat de manifest l’abandonament que han patit per una constructora establerta al país, la qual els contracta en origen, però que quan arriben al país es troben sense feina i malvivint en pisos que els facilita l’empresa en la qual haurien d’estar treballant. .

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT