PUBLICITAT

Entrada de 72.000 vehicles en un pont col·lapsat i tràgic

  • El dilluns i dimarts van ser els dies que van sortir més cotxes del Principat
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns aficionats ultimen la seva pràctica de l'esquí, ahir a Vallnord Foto: VALLNORD

El col·lapse de trànsit del dilluns passat va ser un dels més importants de la darrera dècada, segons va explicar ahir el responsable de l'Agència de Mobilitat. El pont de la Puríssima ha registrat, segons dades provisionals, l'entrada de 72.000 vehicles, 75% dels quals van entrar per la frontera hispano-andorrana i la resta pel Pas de la Casa.

Els dies amb més moviment a la xarxa viària van ser dilluns i dimarts, amb una sortida de vehicles de 16.000 i 17.000, respectivament. El dia que més vehicles van entrar va ser el dissabte, amb 18.000 entrades per les dues fronteres.

Castells va explicar que la jornada més complicat va ser el dilluns passat, quan la gran part de la xarxa viària es va veure bloquejada i col·lapsada, amb més de 20 quilòmetres de retencions. «Una situació que no es va acabar fins gairebé les 12 de la nit», va explicar Castells. La coincidència d'un dia laborable a Andorra, el mal temps a les estacions d'esquí que va fer que molts optessin per baixar aviat, la totalitat dels aparcaments complets i dos accidents a la xarxa viària, van fer més complicat el trànsit dens d'un dia amb una mobilitat molt difícil.

Si es pot fer una comparació amb un pont de la Puríssima similar pel nombre de dies, és el del 2004 quan van entrar un total de 82.000 vehicles. Una diferència a destacar de la qual la conjuntura econòmica és la responsable.

El darrer dia d'aquest pont festiu va ser ahir, que no va mostrar excessives complicacions, ja que la sortida de vehicles es va donar entre les 10.00 i les 15.00 hores, amb poques retencions. Tot i això, des del Servei Català de Trànsit van alertar que la C-14 sí que presentava un trànsit lent des de les 14.00 hores que procedent de la Farga de Moles arribava fins a Ponts.

1.200 trucades a Mobilitat / Durant aquest pont l'Agència de Mobilitat ha registrat 1.200 trucades telefòniques, 350.000 visites a la web, i s'han enviat des de mobilitat 20 sms diaris per donar informació del trànsit des d'Andorra Telecom.

La bona coordinació entre el servei de Policia i Circulació és la part positiva d'aquest pont, que es pot qualificar de tràgic per les dues víctimes mortals que es van donar el passat dissabte, en uns dies amb més accidents que altres anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT