PUBLICITAT

L'Snowrow clou amb 53 detinguts per possessió de droga

14 persones més van ser arrestades en intentar accedir a Andorra per dirigir-se al festival

Per El Periòdic

Agents de la Policia durant el festival Snowrow.
Agents de la Policia durant el festival Snowrow. | Policia d\'Andorra

La Policia ha tancat aquest diumenge el dispositiu especial amb motiu del festival Snowrow, a través del qual han sigut detingudes fins a 53 persones per possessió d'estupefaents, 49 d'elles entre divendres i dissabte. La gran majoria eren turistes d’entre 19 i 43 anys, arrestats amb petites quantitats.

Així i tot, la tasca preventiva que s’ha dut a terme aquests dies ha permès que l’esdeveniment es desenvolupés amb seguretat i sense cap incident d’ordre públic, tant en l’accés al recinte com en l’interior, així com en el moment de l’evacuació dels milers d’assistents que s’han aplegat a Grau Roig entre dijous i diumenge, segons informen des del cos d'ordre. A més, entre les accions preventives i en col·laboració amb l’organització i el seu servei de seguretat privada, des de l’inici de l’esdeveniment s’han dut a terme controls en els accessos al recinte que han permès les diverses detencions.

Quant a la droga comissada, n’hi ha de diverses classes, des de cocaïna, tusi, èxtasi, ketamina i MDMA, a marihuana i haixix. El volum més destacat se li va segrestar la matinada de dijous a un home de 31 anys quan intentava entrar al país per la frontera del riu Runer en un autobús de línia regular amb 30 grams de cocaïna, 57 de ketamina, 32 pastilles d’èxtasi i 50 grams d’haixix.

Cal destacar que les tasques preventives es van veure reforçades a ambdues fronteres, gràcies a les quals es van poder detenir, des de dimarts passat, un total de 14 persones que volien accedir a Andorra en possessió d’estupefaents i que van manifestar que es dirigien a l’Snowrow. Paral·lelament, un altre turista va ser arrestat per possessió i positiu en drogues al volant i una dona va ser detinguda per alcoholèmia amb una taxa d’1,22. Tots dos venien del festival de música electrònica.
 

Gran operatiu desplegat / Una quarantena d’agents i comandaments de la unitat de seguretat ciutadana, la d’intervenció tècnica, la de fronteres i estrangeria, la de seguretat viària i l’àrea de policia judicial i investigació criminal han pres part en l’operatiu que tenia com a objectiu vetllar per la seguretat de les persones assistents en el que es preveia com el festival més multitudinari de la temporada d’hivern. La presència policial s’ha coordinat des de l’inici amb l’organització, seguretat privada i la resta de serveis d’emergències implicats en l’esdeveniment i ha comptat amb la col·laboració de Protecció Civil.

Aquest any, a més, l’Snowrow ha coincidit amb un altre festival, el Sumol, el qual ha tingut lloc al Pas de la Casa. Aquest esdeveniment, al qual també s’hi han destinat efectius de la policia, ha transcorregut igualment sense incidents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT