• Riera descongestiona un matx tancat amb un llançament de falta i Pujol i Toscano arrodoneixen el resultat
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Pujol evita que la pilota surti per la línia de banda, ahir a Aixovall, tot i la falta d'un jugador del Vilanova. Foto: TONY LARA

El matx d'ahir de l'Andorra contra el Vilanova de la Barca transcorria pel minut 58 i estava congestionat. Era com un constipat que no marxa per molt que facis tot tipus d'experiments. Llavors va passar el que passa quan vas al metge i li dius que res del que t'havia receptat funcionava, i és quan el tractament varia que arriben els resultats. Així, el nas comença a tornar a rebre i expulsar aire amb normalitat, i el cos funciona a ple de rendiment. Riera aquí va ser l'antídot. Un gol del davanter de falta directa, quan només portava tres minuts al camp –va substituir un innocent Joël– va descongestionar un enfrontament en què el tècnic Richard Imbernón va apel·lar a la paciència per obrir la llauna per situar el seu equip líder amb tres punts sobre l'Almacelles.

Amb Riera a la banqueta, l'Andorra feia el seu joc esperant l'oportunitat per obrir la llauna. Amb tot, això va suposar un avorriment absolut especialment a la primera meitat. Les ocasiones, que sí hi van haver, van ser poc clares. Els locals, però, intentaven tocar i tocar per crear ocasions com la del minut 20 quan un toc d'esperó en la frontal de Toscano va habilitar Cristian, el qual va obrir a la banda on Maneiro es va treure una centrada perillosa que la defensa va poder rebutjar. Nou minuts més tard, la paciència andorrana es tornava a posar a prova amb una treta de falta de Mejías que va arribar a peus d'Angel, el qual tot sol va enviar la pilota alta. Era el setge local, que va tenir una única ocasió més en la primera part quan Maneiro va fer una passada creuada, perfecta per deixar sol a Pujol, però aquest va deixar passar l'esfèrica i Toscano, que arribava per darrere, va fer el mateix perquè Cristian es quedés sol davant del porter, per enviar la pilota, de nou, massa alta.

La segona part va començar amb la mateixa tònica i llavors va ser quan Imbernón va canviar el tractament. Riera per Joël, un matador per un trotador. Als tres minuts de ser al camp, una falta treta pel punta des de la frontal va acabar dins de la xarxa, amb el porter d'espectador. El 2-0 va arribar d'idèntica manera, just set minuts més tard, però ara de falta directa treta amb mestria per Marc Pujol, amb el porter José Manuel fent l'estàtua i, just després, demanant el canvi per lesió. La paciència del malalt donava els seus fruits, i llavors, amb el Vilanova vençut i venut, l'Andorra va buscar la tercera diana. Aquesta va arribar en el minut 77 quan Toscano, tot sol a la dreta, va afusellar a gol després de rebre una passada d'un Cristian que s'havia associat a la perfecció amb Andorrà. Així es tancava un matx que deixa a l'Andorra líder en solitari, i ja amb el mateix número de partits que la resta d'equips.