PUBLICITAT

Rodríguez dóna la legislatura per acabada tot i que hi hagi pressupost

  • Afirma que si s'arribés a un acord seria juntament a «una dissolució pactada»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Francesc Rodríguez i Jaume Bartumeu, a la Casa dela Val Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, va assumir que probablement el projecte de pressupost no prosperarà i que, per tant, la legislatura està acabada. De tota manera, Rodríguez va considerar que encara que s'arribés a un acord i s'aprovés el pressupost, «seria amb condicions» i va assenyalar que això es traduiria en una «dissolució pactada». Per tant, de tota manera la legislatura també s'acabaria i s'aniria a unes eleccions anticipades. Així ho va declarar en una entrevista al programa Vox populi de RNA.

Rodríguez va manifestar que anar a eleccions anticipades no és la millor opció però és «l'única opció» tal com està la situació amb la possible no aprovació del pressupost. El president del grup parlamentari va considerar que no es pot estar dos anys sense pressupost perquè impediria tirar endavant altres projectes.

En aquest sentit, va insistir en la necessitat d'aprovar el text perquè el proper Govern, sigui quin sigui, pugui treballar més còmodament sense haver de perdre el temps tramitant crèdits extraordinaris. A més, es va mostrar convençut que si s'aprovés el pressupost, el cap de Govern assumiria «el compromís de dissoldre en un termini x en el cas que s'adoptés aquesta solució».

Pel que fa al possible escenari electoral, Rodríguez no descarta que hi hagi «governs de coalició, no d'unitat», perquè no veu que la situació estigui per haver de fer un govern d'unitat. De tota manera, creu que hi ha temes, com l'encaix a Europa, que requereixen de l'acord de tots els grups parlamentaris.

el pressupost, en fase de pròrroga / Cal recordar que el Projecte de llei de pressupost 2011 es troba actualment en fase de pròrroga, després que el mateix Rodríguez demanés a la Sindicatura l'allargament del termini per a la presentació d'esmenes. Aquest fet va ser criticat especialment pels reformistes, que van lamentar el fet que amb aquesta pròrroga el que estava realitzant el PS era «una tàctica dilatòria».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT