PUBLICITAT

Les 16a Jornades de la SAC reflexionaran sobre el futur de l'administració pública

  • La cita és aquest dissabte 11 de desembre a partir de les 10 hores
  • Hi haurà de diferents punts de vista en un total de 21 ponències presencials
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


sac
Àngels Mach, presidenta de la SAC, Francesca Ros de la Fundació Crèdit Andorrà, i Univers Bertrana, coordinador de les XVI Jornades. Foto: ORIOL LLAURADÓ
La Societat Andorrana de Ciències (SAC) organitza aquest dissabte 11 de desembre, a partir de les 10 hores, les 16a Jornades que enguany reflexionen al voltant de l'administració pública. Ho farà, com sempre, des de diferents punts de vista de diversos agents econòmics i socials, en un total de 21 ponències presencials i vuit d'escrites. La jornada se celebrarà a la Llacuna a Andorra al Vella.
La presidenta de la SAC, Àngels Mach, ha explicat que el tema de l'administració pública és de molta actualitat ja que "estem en un moment crucial per al país" perquè en pocs anys ha crescut molt ràpidament i ha afegit que "cal aturar-se i reflexionar". A més, ha dit que l'administració pública "és un tema complicat de tractar" que "se'n parla a vegades a la lleugera' sobre la seva dimensió, i que davant del 'canvi radical" que ha patit el país en els darrers 20 anys "pretenem reflexionar si l'administració pública és apropiada i amb l'eficiència que cal".

Per la seva banda, Francesca Ros, directora de la Fundació Crèdit Andorrà, ha dit que les Jornades de la SAC "són una de les trobades anuals que permeten mantenir un ampli debat obert i multidisciplinar". Ha afegit que "són un fòrum de trobada actiu amb ponents que representen els diversos agents econòmics i socials implicats en el tema" i que "fomenten la reflexió a fons".

En aquestes Jornades de la SAC hi participaran historiadors, politòlegs, polítics, periodistes, sindicalistes del funcionariat, advocats, sociòlegs i economistes. D'entre els polítics, destaquen els cònsols d'Andorra la Vella i de Canillo, Rosa Ferrer i Enric Casadevall. Ferrer presentarà la ponència que porta per títol La sostenibilitat de l'administració comunal, i Casadevall Què és administrar?. D'entre els sindicalistes, hi participaran Gabriel Ubach de l'USdA i Cristian Asensio, del SITCA, amb ponències que porten per títol respectivament Funció Pública i Els treballadors comunals.

El vessant més històric el relatarà Pere Cavero amb Evolució de l'administració pública andorrana al segle XX, i l'exllevador del Quart d'Ordino i exconseller general, Simó Duró, que parlarà sobre El quart, una institució andorrana.

D'altres polítics presents seran el secretari d'Estat per a la Reforma de l'Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement, Alfons Miralles, que serà el primer a intervenir després de la presentació que farà el coordinador de les jornades, Univers Bertrana; i Ricard de Haro i Gilbert Saboya que seran els dos darrers a intervenir abans del debat i la cloenda.

De les vuit ponències no presencials, destaca l'experiència personal que relatarà Josep Maria Beal del seu pas pel Comú, el Consell i la CASS; la del notari Isidre Bartumeu sobre la distribució de competències entre l'Estat i els comuns; i la de Francesc Rodríguez Rossa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT