PUBLICITAT

Pintat prendrà accions si no signa l'acord amb National Geographic

  • Amics de la Rabassa van informar a l'empresa americana sobre l'acció a Naturlàndia
EL PERIODIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Josep Pintat, cònsol major de Sant Julià de Lòria. Foto:TONY LARA

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, ha acusat Amics de la Rabassa d'actuar de ‘mala fe' després d'assabentar-se divendres passat que aquest col·lectiu havia enviat una carta a National Geographic, a Washington, per demanar que no tirés endavant l'acord que estan a punt de signar amb el Comú. Josep Pintat va anunciar fa unes setmanes que la corporació estava negociant amb National Geographic per poder establir una franquícia a Naturlàndia, i va avançar que les negociacions estaven pràcticament enllestides. Pintat no descarta emprendre les mesures legals que considerin oportunes si l'acord no es tanca per culpa del que ha qualificat «d'intoxicació». El cònsol va fer aquestes declaracions ahir al programa Ara i Aquí de RNA.

Per la seva part, Josep Maria Goicotxea d'Amics de la Rabassa va explicar que des del col·lectiu ecologista es van posar en contacte amb National Geographic per donar tota la informació corresponent a diversos estudis realitzats per experts relativa al problema que existeix en el camp de la Rabassa en les espècies biològiques com les plantes amb la instal·lació de Naturlàndia. Segons va manifestar Goicotxea des de l'associació se li va informar a l'empresa americana mitjançant correu electrònic i convencional per fer-li arribar en garantia tota la informació que des de l'associació es va voler fer arribar.

Pintat considera que aquest acord amb National Geographic beneficia la parròquia i el país i per això creu que aquestes accions «ratllen l'absurd». El cònsol lamenta que mentre hi ha una part de gent que intenta tirar endavant buscant alternatives de futur, n'hi hagi d'altres que es queden en «l'immobilisme o l'obscurantisme i que deuen partir de la base que jo en aquesta vida ja ho tinc tot resolt i els altres si no poden tirar endavant, que es fotin» i va afegir que això «no és ètic». Pintat va explicar que durant aquesta setmana es comprovarà si aquests acords han quedat afectats per la carta enviada pels Amics de la Rabassa.

El cònsol també es va mostrarcrític amb les signatures recollides per Amics de la Rabassa contra el projecte de Naturlàndia. En aquest sentit, va explicarque s'han estudiat les 1.370 firmes, de les que 230 són de gent de Sant Julià, entre 400 i 500 de nacionals del país (incloent les 240 dels lauredians), i la resta són de residents i turistes. Pintat considera que hi ha firmes de «diferent nivell» i que aquí voten els andorrans que «són els que legítimament estan capacitats per prendre decisions i per impulsar projectes». En aquest sentit, el cònsol va afegirque no pot ser que es comptabilitzin les firmes de, per exemple, un alemany que vingui a la Fira d'Andorra la Vella, que no resideixi al país, i que alegrement signi per «una sensibilitat ecologista que pugui tenir, ja que el que ha de fer es veure com s'aplica al seu país i no venir a dir com ens hem de gestionar».

La portaveu d'Amics de la Rabassa, Pilar Pijuan,va assegurar que tenen la «consciència molt tranquil·la» perquè el que han fet ha estat només informar a National Geographic del què és Naturlàndia, i «si decideixen que no volen tirar endavant l'acord després de rebre la informació el que es demostra és que el projecte no és respectuós amb el medi ambient». Quant a les signatures que van presentar contra el projecte, i que el cònsol va criticar ahir al matí al programa Ara i Aquí de RNA, Pijuan va indicar que van considerar també les firmes dels residents perquè tenen dret a opinar i que si n'hi ha alguna d'estrangers que se'ls hagi «colat» seran molt poques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT