PUBLICITAT

Grandvalira obre a ple rendiment el Funicamp des de primera hora

  • El domini dóna per tancada la incidència de diumenge i garanteix l'eficiència del giny
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Esquiadors es disposen a iniciar la jornada d'esquí fent ús del Funicamp, ahir a primera hora del matí Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els tècnics responsables del giny mecànic del Funicamp van determinar ahir, després de realitzar les corresponents inspeccions, que la instal·lació pot operar a ple rendiment. La conclusió va ser dictada als voltants de les nou del matí, just abans de l'obertura de pistes. D'aquesta manera, l'afectació al giny mecànic de diumenge al vespre, que va aturar la maquinària prop de tres hores, just després del tancament de pistes, no va obligar a tancar la instal·lació durant el matí d'ahir.

La situació ja està plenament normalitzada, va informar ahir Grandvalira, i el giny mecànic funciona a ple rendiment, de la mateixa manera que ho feia abans de l'avaria. Una situació valorada molt positivament des del domini, ja que diumenge van informar que probablement el Funicamp estaria tancat durant part del matí d'ahir. Finalment, però, la gravetat de la incidència ha estat menor del que apuntaven les previsions, un aspecte doblement positiu tenint en compte que ens trobem a la meitat del pont de la Puríssima, una de les festivitats més importants pel que fa a afluència d'esquiadors.

Fonts del domini van garantir ahir la plena viabilitat del giny mecànic i del seu funcionament. La instal·lació compleix totes les mesures de seguretat i està equipada amb la tecnologia més puntera, van apuntar. Pel que fa a les causes de l'aturada, va ser una avaria elèctrica la que va causar la parada de la instal·lació al voltant de les 17:15 de la tarda.

Un cop donada per tancada la incidència, el domini de Grandvalira ha finalitzat el protocol d'emergència activat en aquests casos i ha iniciat ara un procés per tal de compensar als afectats. També se'ls ha enviat una carta per escrit informant sobre el succés.

Avaria just després del tancament / El Funicamp va deixar de funcionar pocs minuts després del tancament de les pistes de la jornada de diumenge. En el moment de l'avaria i havia prop d'una vintena de persones a les cabines. Per tal de poder evacuar-los, el domini va encendre la funció tèrmica de la instal·lació, en substitució de l'elèctrica, avariada. D'aquesta manera, i manualment, es va anar poder traient a les persones tancades a les cabines. Una part va ser evacuada a la pròpia entrada del Funicamp, mentre que l'altra va ser evacuada a l'estació intermitja. El procés va allargar-se prop de tres hores. Al voltant de les vuit del després es va evacuar l'última cabina amb ocupants al seu interior.

El servei del GRIM es va desplaçar fins al lloc dels fets per si calia efectuar rescats a alçada, una situació que no va caler. Tots els afectats van poder sortir pel seu propi peu.

Amb tot, el Funicamp va funcionar ahir a ple rendiment i sense afectacions. Grandvalira va garantir-ne ahir la seva eficiència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT