PUBLICITAT

Els Mundials sonen a utopia

  • Marín continua treballant a contra corrent per ser a la Molina el 17 de gener però la FAE respira pessimisme
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Lluís Marín amb el rostre seriós en una roda de premsa organitzada per Vallnord durant la temporada passada al sector de Pal. Foto: ONA MORANTE

La lesió que va patir Lluís Marín en una estada de pretemporada a mitjan d'octubre a l'estació suïssa de Saas Fee sembla que es pagarà caríssima. El surfista de neu de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) està treballant a contra corrent per recuperar-se i agafar la forma adequada per ser als Mundials que es disputaran a La Molina el 17 i el 18 de gener vinents, però sembla que el gran objectiu de la temporada sona a utopia.

Si els metges van pronosticar d'inici prop d'unes vuit setmanes de baixa, la situació s'ha anat allargant. Les vuit setmanes es compliran la setmana que ve però a hores d'ara, segons la FAE li queda un mínim d'un mes. Fent càlculs arriba justet si el pronòstic es compleix, però el més probable és que la recuperació de Marín s'allargui per un periode d'un parell de mesos.

El surfista tricolor es va fer el divendres de la setmana passada la ressonància mangnètica sobre la subluxació al maluc que no es va poder fer llavors perquè la zona estava inflamada. Per sort els metges no li han trobat res més que això, el muscle trencat que està treballant per cicatritizar. Les altres dues lesions que es va fer, la petita fissura trabecular tibial que li provocava mal al genoll i el dany e un lligament de la clavícula, les està tractant a base de tres hores diàries de fisioteràpia. I combina això amb la feina de gimnàs, per tal de recuperar la musculatura.

Però segons Carles Visa el temps s'està tirant a sobre: «Anem sobre els plaços previstos. Si tot va bé parlem de què estarà al 100% com a mínim entre la segona setmana de gener [quan hi han els Mundials] i la segona de febrer. Ja ens agradaria, però penso que ho té magre per ser a la Molina», es va sincerar el director tècnic sense embuts.

EL CONTACTE AMB LA NEU AL NADAL / Si la progressió és l'adequada està previst que Marín torni a trepitjar la neu amb la taula al Nadal o més probablement a principis de l'any nou. Això significa que en el poc probable cas que pogués córrer a la Molina arribaria a les classificatòries del dia 17 sense haver fet cap cursa abans aquesta temporada. Sens dubte la planificació del calendari continua sent el gran problema per a Marin.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT