PUBLICITAT

L'ACA, favorable a sancionar a qui no porti equipaments

  • L'entitat demana habilitar espais a la calçada on poder posar les cadenes
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un agent de circulació supervisa les cadenes d'un vehicle Foto: TONY LARA

L'anunci de l'Executiu llançat aquesta setmana d'aplicar sancions als conductors que no vagin degudament equipats per afrontar situacions de nevades a la carretera ha estat ben rebut per l'Automòbil Club d'Andorra. El secretari general de l'ACA, Toni Sasplugas, va qualificar la mesura de necessària i de «lògica», ja que aquesta norma ja s'aplica a sense inconvenients a d'altres països europeus.

La mesura llançada pel Govern i que està tractant la Taula de Mobilitat preveu una revisió de l'actual Codi de Circulació per tal d'incloure elements sancionadors per a tots els conductors que no portin els seus vehicles degudament equipats durant l'hivern. Amb tot, es vol establir l'obligació durant un període de temps determinat, coincidint amb l'hivern més profund. És a dir, que de la mateixa manera que és obligatori portar una roda de recanvi o un triangle, també sigui obligatori dur cadenes o rodes de contacte durant el termini establert per l'Executiu.

L'ACA es mostra plenament d'acord en la decisió, tot i que reclama que el període establert d'obligatorietat «estigui degudament comunicat a tota la població», va manifestar Sasplugas. Segons el secretari general de l'ACA, s'hauria d'analitzar quin són els mesos de més nevades, tot i que el més lògic seria aplicar la mesura «de novembre a abril».

El doble de protecció / Sasplugas va recalcar la importància d'anar adequadament equipat a l'hivern ja que a més d'exposar-se a causar problemes de trànsit, no portar equipaments «posa en perill la vida d'altres persones». Sasplugas va recordar que, en el cas de les rodes de contacte, «es redueixen a la meitat les probabilitats de tenir un accident de circulació en dies de nevades».

L'ACA considera que en els darrers anys s'ha avançat molt en la conscienciació i en el canvi d'actitud dels conductors a l'hora d'equipar adequadament els seus vehicles a l'hivern, però «sempre hi ha entre un 1% i un 5% que no ho fa, i és per aquest motiu que calen més mesures de sanció com la que farà el Govern», va manifestar Sasplugas.

Aquesta mesura, però, només s'hauria d'aplicar als conductors andorrans, segons considera l'ACA. Pel que fa als turistes (també per la ciutadania en general), l'Automòbil Club Andorra reclama que es facilitin els mitjans per poder adquirir cadenes o rodes de contacte, així com adequar més espais i zones visibles a la carretera per poder posar les cadenes als vehicles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT