PUBLICITAT

Els dominis compleixen la previsió feta pels 2 primers dies de pont

  • Grandvalira rep entre 15.000 i 20.000 esquiadors diaris i Vallnord supera les xifres del 2009
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes i vehicles omplen de gom a gom l'avinguda Meritxell, dissabte Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els dos dominis esquiables del país, Grandvalira i Vallnord, han iniciat els primers dies del pont de la Puríssima amb bon peu (obviant l'avaria al Funicamp), segons es desprèn de l'afluència registrada d'esquiadors tant dissabte com diumenge. Les previsions realitzades s'han complert i totes dues instal·lacions superen en d'esquiadors les dades de la Puríssima de l'any passat.

Fonts de Grandvalira van informar que tant dissabte com diumenge han rebut una mitjana d'entre 15.000 i 20.000 esquiadors. Fa un any van obrir la meitat de les pistes que aquest any i també es van vendre la meitat de forfets, al voltant de 7.600 el dissabte. A més, i tot i que ahir el temps va acompanyar menys que el dissabte, van registrar un major nombre de vendes de forfets. I això que a causa del fort vent el domini no va poder obrir plenament les instal·lacions de més altitud als sectors del Pas de la Casa Grau Roig.

Per la seva part, Vallnord va informar que dissabte es va assolir un nombre d'esquiadors similar a l'any passat, mentre que ahir la xifra es va superar amb escreix.

Optimisme latent els propers 3 dies / El bon inici del pont de la Puríssima ha deixat latent l'optimisme cara aquests tres dies més de festivitat espanyola. El domini de les Valls del Nord va avançar que confia que tant avui com dimarts «siguin també dies punters, ja que hem vist que molts esquiadors han comprat forfet de tres i quatre dies».

Una sensació similar té Grandvalira. El domini va explicar que ha constatat que les reserves hoteleres són majoritàriament de dos i tres dies, una situació que per una part no és positiva tenint en compte els cinc dies de durada del pont, però sí que permet una rotació d'esquiadors que garanteix una segona tongada a partir d'avui. Com a conseqüència, el domini no baixa dels 15.000 esquiadors en les seves previsions per avui i per demà. L'avaria al Funicamp no ha d'afectar en cap cas aquesta afluència, van apuntar des de Grandvalira. Per dimecres es preveu una jornada més fluixa

A l'espera de les xifres finals, tot apunta que el total d'esquiadors d'aquest pont de la Puríssima superarà el de l'any passat, en què la festivitat va durar un dia menys. Al 2009 Grandvalira va vendre un total de 35.000 dies d'esquí, mentre que Vallnord en va vendre 25.100.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT