PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern estudia la participació al Saló internacional de París

La fira agrícola acull més de 600.000 visitants per compartir experiències

Per El Periòdic

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, amb els seu homòleg francès, Marc Fesneau.
El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, amb els seu homòleg francès, Marc Fesneau. | Govern d’Andorra

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va assistir ahir a la 60a edició del Saló internacional de l’agricultura de París per enfortir la relació entre els sectors primaris dels dos països i estrènyer la cooperació en matèria de salut animal, un element de cooperació transfronterera. La fira francesa acull més de 600.000 visitants per compartir experiències, fer pedagogia i descobrir les novetats d’avantguarda en el món agrícola i ramader, i és un escenari ideal per poder també exportar els productes agrícoles andorrans.

Així ho va indicar Casal, qui va assegurar que es treballa per impulsar una futura participació d’Andorra a la fira «per posar en valor els nostres productes de proximitat i la raça bovina de proximitat i muntanya, la Bruna d’Andorra». A més, la voluntat és poder-hi participar juntament amb els agricultors de l’Arieja per col·laborar en la projecció de productes de proximitat.

Aquestes paraules Casal les va compartir amb la resta de ministres assistents a la trobada que ha impulsat el seu homòleg francès, Marc Fesneau, amb qui va poder compartir la complicada situació que viu el sector a nivell europeu.

La sessió ministerial va permetre intercanviar idees i iniciatives governamentals relatives al reforç de la vigilància veterinària, la prevenció de malalties ramaderes, i les xarxes de col·laboració internacional per compartir la informació i les pràctiques que puguin ajudar a preservar la salut animal i humana per igual.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT