PUBLICITAT

Esteve i ara Ruíz discuteixen el regnat de Vidosa

IVÁN MOURE
Periodic
Nil Ruíz, en el gegant de la Copa d'Europa disputat a Soldeu, el 6 de febrer passat Foto: EL PERIÒDIC

Laura Soulié va justificar ahir per què la primera biatleta de la història d'Andorra que ha estat guardonada en la nit de l'Esport com a millor esportista femenina del 2009. Ho va fer guanyant la primera carrera de la temporada –i la primera també després de rebre el premi–, la Subaru nordic Challenge de Bessans organitzada per la Federació Francesa d'Esquí.

Dit això un servidor volia centrar aquestes línies en el cada vegada major protagonisme de Kevin Esteve en l'esquí alpí andorrà fins que dissabte Nil Ruíz em va desmuntar la paradeta. A Roger Vidosa li estan sortint nans per tot arreu i penso jo –segur que la Federació (FAE) també– que beneïda sigui la situació, tot sigui dit, pel bé del progrés en aquesta modalitat.

Al març del 2006, després dels Jocs Olímpics d'Hivern de Torí, es va crear un clima d'alarmisme en el que el Govern cataloga com l'esport nacional perquè Àlex Antor va anunciar que es retirava després de fracasar estrepitosament en les Olimpíades. La llavors referència masculina d'alpí tenia 27 anys, l'edat que complirà Vidosa entre el 28 de febrer i l'1 de març vinents (va néixer en any de traspàs). Llavors Vidosa acabava de complir 22 primaveres i havia fet un bon paper a Torí, però era l'únic corredor masculí sènior que quedava a la FAE, igual que Mireia Gutiérrez (ella en tenia 18) en fèmines.

Albert Coma va fitxar Carles Visa i Vicky Grau per redreçar el rumb d'un vaixell tricolor que anava a la deriva. Es va reestructurar l'organigrama tècnic, es va potenciar la feina en la base, assumint edats cada vegada més jove, i quatre anys més tard jo ja puc afirmar que l'aposta de llavors ha donat els seus fruits.

Vidosa ha progressat i no només ja no està sol en l'equip sènior masculí, sino que els joves li estan tocant la cresta. La FAE s'ha adonat d'això i en aquesta temporada vol que l'equip faci al complert el màxim de competicions possibles. «Alimenta la competitivitat dins l'equip i farà millorar els resultats de tots», és l'argument del director tècnic Visa.

Per això Vidosa va viatjar divendres d'Äre (on havia fet una prova de la Copa d'Europa) a Funesladen, per trobar-se amb Kevin Esteve, Nil Ruíz, Marc Oliveras, Artur Pallàs i Arnau Puig. I ¡bingo! Esteve havia demostrat dilluns, tal i com vam titular a EL PERIÒDIC D'ANDORRA, que «tornava on ho havia deixat» la temporada passada; és a dir, a l'alçada de Vidosa, discutint-li de nou el número u. Però resulta que dissabte apareix Nil Ruíz amb només 19 anys i em deixa bocabadat. Va guanyar Vidosa per 16 centèssimes en l'eslàlom fent la millor puntuació personal en aquesta disciplina: 28,28 punts. Esteve, per exemple, mai ha baixat dels 30 punts des que va entrar en el circ de les competicions FIS en el 20 de desembre del 2004; Vidosa, a la seva edat, tampoc tot i que ara compta amb 25,04 punts de mitja en eslàlom i podríem dir que dissabte va estar per sota de les expectatives.

M'agrada, i molt, com està creixent Esteve. Però des de fa dos dies penso que Ruíz... després de superar una greu lesió al genoll al gener que el va deixar sense opcions de guanyar-se una plaça per a Vancouver ha tornat espectacular. Vidosa ja no està sol. Atenció a aquest nano.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT