PUBLICITAT

Naturlàndia oferirà un circuit de biatló per a promocionar l'esquí de fons

  • Es tracta d'una disciplina que combina el nòrdic i el tir al blanc
  • La nova activitat es posarà en funcionament després de les festes de Nadal
8911_esquifonsrabassa
Imatge d'arxiu d'esquí de fons als circuits de la Rabassa. Foto: C. S. J.
Naturlàndia posarà en marxa aquest hivern un circuit de biatló, una disciplina que combina l'esquí de fons i el tir al blanc, i que gràcies al seu atractiu i diferencial, pugui ajudar a promocionar l'esquí de fons. Així ho ha explicat la directora d'operacions del parc, Laura Garcia, que ha indicat que ha la nova activitat es posarà en funcionament després de les festes de Nadal al Pla de Conangle.
Aquest esport es practica amb una carrabina que va equipada amb el blanc corresponent, i que no utilitza munició, sinó que es fa amb làser. Garcia ha explicat que hi ha diferents modalitats per practicar-lo, com per exemple, la contrarellotge individual, que es tracta de fer un recorregut amb els blancs situats en diferents punts. Si es falla el tir, es penalitza amb la suma de punts o bé fent una volta més al circuit. La intenció és comercialitzar aquesta modalitat com una activitat més, però no es descarta organitzar puntualment curses de biatló i convidar clubs catalans.

La contractació d'aquesta activitat va acompanyada d'un monitor especialitzat que explica en què consisteix aquesta disciplina, així com les nocions bàsiques per utilitzar la carrabina i aprendre a tirar. Garcia ha recordat que per poder practicar el biatló cal tenir coneixements d'esquí nòrdic.

D'altra banda, Garcia ha indicat que aquesta activitat també es pot combinar amb les disciplines més pròpies de la temporada d'estiu com són la bicicleta, les curses o el roller-ski.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT