PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra Business enceta la primera edició de l’eSport City Talks

Govern creu que l’esdeveniment és una aposta del país per posicionar-se

Per Alex Montero

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, avui.
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, avui. | SFGA

Andorra ha rebut avui la primera edició de l’eSport City Talks, un esdeveniment centrat en la innovació dins de la comunitat dels esports electrònics i els videojocs. Organitzat per Andorra Business, i amb una participació de 150 assistents, la jornada ha comptat amb la participació de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, qui ha afirmat que es tracta «d’una de les apostes que ha fet Andorra per posicionar-nos i fer-nos créixer en innovació, talent o valor afegit», remarcant la importància de veure «que tenim un camí a seguir dintre d’aquesta diversitat que hem de portar a la nostra economia». 

La ministra ha posat el punt també en manifestar que Andorra és un dels primers països a legislar sobre aquesta matèria, un fet que continuarà endavant amb el nou reglament dels coworking, previst per a d’aquí d’un mes: «Són un part important dins del món de la innovació i hem de facilitar startup que tinguin llocs de treball adaptats a una normativa de qualitat». A més, Marsol creu que s’han de continuar donant eines perquè les empreses del sector puguin venir a instal·lar-se al país, així com aconseguir que alguna societat es pugui domiciliar en els coworking amb l’objectiu «d’alliberar pisos, el meu gran repte com a ministra».

Per altra banda, la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, ha destacat que «la jornada ha permès conèixer de primera mà les darreres tendències del sector gràcies a alguns dels referents internacionals més importants del moment, a més de ser una bona oportunitat perquè professionals dels videojocs intercanviïn idees». Els diversos conferenciants que han participat han sigut tant espanyols com francesos i americans, centrant les diferents ponències en quatre eixos diferents: les destinacions e-sports; la integració dels esports al desenvolupament urbà i com a motor econòmic; el paper innovador de la tecnologia blockchain, i l’exploració de les sinergies entre el gaming i l’educació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT