PUBLICITAT

Dissabte negre

  • Un resident espanyol de 27 anys i un espanyol de 30, aquest darrer a causa d'un conductor begut, perden la vida
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, l'estat en què va quedar el vehicle conduït pel resident que va perdre la vida a l'avinguda Salou, ahir. A la dreta, l'estat del vehicle de la víctima mortal de l'accident a Sant Julià, ahir Foto: ANA / ALBERT ROIG // ORIOL LLAURADÓ (Galeria)

Divendres era un pont carregat d'optimisme i bones sensacions, però ahir va capgirar-se fins a un pont tràgic. Dos accidents de circulació, un a la matinada i un cap a les 12 hores, van causar la mort de dues persones, tots dos de nacionalitat espanyola.

Una de les víctimes, de 30 anys, havia vingut a fer turisme al Principat. L'altre era resident i tenia 27 anys. Els dos accidents van ser causats per un fort xoc amb un segon vehicle implicat, però mentre en un cas la víctima mortal va ser la responsable de l'accident, en l'altre la víctima va rebre l'impacte d'un segon vehicle, un conductor que va donar positiu en el pertinent control d'alcoholèmia efectuat per la Policia.

Aquest segon accident es va produir a la Margineda, concretament al punt quilomètric 5,6 de la CG1. Segons va informar la Policia, el conductor d'un turisme Honda Civic TDI amb matrícula andorrana que viatjava direcció Sant Julià va impactar contra un turisme BMW 335 matrícula espanyola, per causes encara sense determinar. El vehicle BMW, on hi viatjava el conductor espanyol, circulava en direcció contrària i va rebre l'impacte fatal sense temps per poder reaccionar. Quan van desplaçar-s'hi els serveis mèdics el turista espanyol, que viatjava sol, ja era mort.

El causant de l'accident, andorrà de 24 anys, també va resultar ferit, tot i que el cap de guàrdia del centre hospitalari de Meritxell va informar ahir al vespre que no presentava gravetat. L'home té diverses contusions i aquesta nit s'ha quedat en observació. Un cop sigui donat d'alta serà detingut per la Policia i posat a disposició judicial, ja que en el moment de l'accident superava la taxa d'alcohol a la sang permesa.

En l'accident també s'hi va veure implicat un tercer vehicle, un turisme Renault Megane matrícula andorrana que circulava en direcció Sant Julià de Lòria. Afortunadament el conductor i l'acompanyant d'aquest vehicle van resultar il·lesos.

Un cop arribats al lloc dels fets, els agents de Policia del Grup d'Investigació d'Accidents de Trànsit van instruir el pertinent atestat per tal d'esbrinar les causes probables de l'accident, encara desconegudes.

Xoc mortal a l'avinguda salou / Poques hores més tard, al voltant de les 12 del migdia, es va produir el segon accident mortal. També va ser a la CG1 però en aquest cas d'entrada a Andorra la Vella, aproximadament entre el taller Pneumàtics Pirineu i la gasolinera Cepsa .

El conductor d'un turisme model Audi A4 amb matrícula andorrana va impactar lateralment contra un turisme Opel Astra amb matrícula espanyola que circulava en direcció a Santa Coloma. De la mateixa manera que en el primer accident, la Policia va informar que les causes de la pèrdua del control del conductor causant de l'accident i què va perdre la vida no s'han pogut aclarir.

L'impacte va ser molt violent i va partir per la meitat el vehicle Audi. El seu conductor, únic ocupant, va morir pocs minuts després tot i la ràpida arribada dels serveis d'emergència. A l'altre vehicle hi viatjava un jove andorrà de 29 anys que va resultar ferit greu i va ser traslladat a l'hospital. Des del centre hospitalari es va informar que no presentava cap simptomatologia greu, tot i que per prudència ha passat la nit a l'hospital.

Com a conseqüència del tràgic accident l'avinguda Salou, entre la rotonda de la Comella i la de Prat Salit, va quedar tallada al trànsit durant tot el matí, motiu que va agreujar el ja de per sí intens trànsit que van viure les carreteres degut a l'arribada de turistes al Principat per passar el pont. Els vehicles eren desviats cap al centre de Santa Coloma.

La jornada negre a les carreteres andorranes contrasta amb la viscuda a les catalanes, on no es va haver de lamentar cap víctima mortal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT