PUBLICITAT

LA CRÍTICA, DES D'UNA PERSPECTIVA LITERARIA: De filla a pare

MARC ALEIX

– Papa. Le ski en Andorre c'est trop cher. Snow sex and drink is not my tea cup. I de l'altre costat preus de low cost.

– Nena, desprès de dos mesos voltant per tot Europa, tornes a casa i en dius que el mercat de l'hivern per la nostra Hosteleria esta en un estat mes que preocupant?

– Sí papa, la visió que tenen els teus clients i la teva no té res a veure.

– Però si tenint el domini mes gran dels Pirineus... I la més gran capacitat de remuntadors dels Pirineus...

– Papa, has de saber que a una família acostuma a cuidar-se de les vacances la dona i, per tant, en el moment de prendre una decisió els paràmetres que entren en consideració son coses com que un dia d'esquí ha passat de set hores en els anys 1970 a quatre hores avui en dia i molts aspectes relacionats amb el preu, així com el renom de l'estació, els serveis i el fet que una persona sobre dos o tres que viatgen no esquia.

– Una dolenta aproximació d'aquests punts és eliminatòria.

– I has de saber que existeixen a Internet molts programes de comparatius de preu, que per desgràcia nostra són desfavorables.

– He sortit a vendre amb els preus públics donats per Grandvalira i m'he trobat amb un quadre molt desfavorable comparativament parlant amb altres estacions.

– I papa as de pensar que quan en trobo a Paris o a Londres, el client que vaig a veure està al corrent dels preus dels nostres competidors i de la qualitat dels seus serveis. I hem de reconèixer que en aquests moments Andorra no gaudeix en el món de l'esqui d'una imatge idíl·lica sobretot en un mercat altament interessant com el britànic.

– Quan comparem els preus de temporada amb l'estació de Courchevel o Mégève, que són el destí preferit de la jet set, suposo que estàs al corrent del que estem comparant... Te n'adones que si la situació segueix així l'any que ve val més que en quedi a casa.

– Papa estem fora de joc i el més desagradable és que els dirigents d'aquesta estació van pregonant que tot va bé. S'han carregat una gran part del mercat tradicional de l'esquí a Andorra i només són capaços de malbaratar el mercat i porten a Andorra grups cada vegada a menys preu abocant el mercat hoteler i el comerç Andorra a la ruïna. Estan venen a preus de low cost i, en canvi, per al mercat tradicional ho fan a preu de tarifa pública, fet que genera pel client tradicional un profund sentiment d'haver se fet enganyar per l'hoteler que només a fet res mes que aplicar unes tarifes domades per l'estació.

– Però nena què no veuen aquests dirigents el que passa?

– No. Gestionen l'esquí com les arques comunals, és a dir de manera irresponsable .

– Però no hi ha bancs embolicats per el mig?

– Sí, però no semblen gaire preocupats pel fet d'ocasionar danys al sector hoteler i al sector de comerç.

– He pogut llegir que govern posaria 150.000 euros per ajudar una companyia d'aviació a portar clients cap a Andorra i que es pagués als touroperadors britànics una suma perquè portin clients.

– Un cop més, amb diners públics es prova de tapar la irresponsabilitat i la manca d'aptitud de tots aquells que estan dirigint i que no s'han adonat del treball i de la dificultat que representa per a nosaltres la recerca de clientela. Parlen de clients de qualitat sense saber què volen dir aquestes paraules, ens destrueixen la feina de més de 20 anys en tant sols dos hiverns i se'ls manté un vot de confiança. És purament inacceptable.

– Però com s'ho fan alguns hotelers per poder vendre tant barat? Vols dir que això no ens portarà perjudici?

– Papa ja t'ho explicaré un altre dia però de moment analitza que hem de sortir a vendre en el mercat exterior, tant francès con britànic , tu mateix veuràs que amb aquests preus i la total insensatesa de l'estació d'esquí de Grandvalira, que a més a primers de novembre no disposava de cap pàgina d'Internet en francès i en anglès. A canvi si entres en les dues pagines avui en dia existents en espanyol i en català, t'he n' adonaràs de la capacitat comercial de l'estació d'esquí Grandvalira. Papa hem de canviar aquesta situació sense perdre més temps. – O canviem o morim.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT