PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La reforma de la borda Gabriel avança correctament

El Comú pretén connectar el carrer de l’Obac amb l’Avinguda Carlemany

Per El Periòdic

Reformes a la borda Gabriel.
Reformes a la borda Gabriel. | Arxiu del Periòdic

El Comú d’Escaldes-Engordany va informar ahir que s’està avançant correctament en les obres de la borda Gabriel en la qual es preveu reformar i conservar la parcel·la.

Aquesta borda situada al carrer de l’Obac va ser comprada l’any 2022 amb la voluntat de conservar la memòria de l’espai i donar vida a aquesta zona antiga de la parròquia.
Les obres van començar al desembre, s’han centrat a desbrossar i netejar tot el terreny i en enderrocar una cabanya que hi havia a la parcel·la.

Pel que fa a la borda, els treballs que s’han realitzat s’han basat a desmuntar el teulat i el forjat i la coberta de pissarra que es troben en molt mal estat pel qual s’han apuntalat totes les bigues de fusta per tal d’evitar la caiguda del teulat.

L’objectiu que té el Comú és transformar una de les plantes com a oficina de turisme i a la part restant es vol habilitar un espai destinat a la gent de la parròquia per fer exposicions i xerrades.

Quan es va adquirir el terreny, la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, va afirmar que amb aquesta compra la parròquia es beneficia d’espais lliures i era un bon moment perquè «era una oportunitat, i el Comú ho podia fer». A més, va afegir que es tracta d’un «lloc molt interessant perquè estan a les portes del Madriu.». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT