PUBLICITAT

En companyia i reduint emissions

  • Vallsharing, nou punt de trobada d'esquiadors per compartir cotxe i estalviar costos de desplaçament
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Un grup de persones es disposen a iniciar la jornada d'esquí després d'un llarg viatge, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els usuaris de Vallsharing, iniciativa estrenada per Vallnord aquesta temporada, se senten doblement satisfets. Per una banda, perquè quan viatgen ho fan acompanyats i amplien el seu cercle social d'amistats. I per altra, perquè mentre decideixen si els encontres prosperaran en alguna cosa més que en un simple trajecte cap a les pistes d'esquí són conscients que estan contribuint a reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Vallsharing és una campanya que ja funciona a alguna estació dels Estats Units i també del Pirineu Francès. L'objectiu és que els esquiadors comparteixin cotxe i despeses de viatge en les seves escapades a la neu. La nova aposta de Vallnord, a més de fomentar les relacions socials i el transport sostenible, permet a l'usuari obtenir descomptes, ja que el domini abona els costos d'anada i tornada del túnel del Cadí.

Tota la gestió d'aquesta iniciativa és possible gràcies a internet, on es concreten les trobades entre les persones que volen conduir acompanyades o que necessiten un conductor que els porti fins a les anel·lades pistes d'esquí. A la pàgina web «www.vallsharing.com», els usuaris cerquen o sol·liciten, i esperen a poder ser satisfets en les seves preferències de dies i de lloc de sortida.

Amb el pont de la Puríssima la web ha funcionat a ple rendiment. Les sol·licituds arriben des de diferents punts de Catalunya, però n'hi ha de més agosarats que sol·liciten acompanyants cara llargs viatges des de Logronyo o des de Madrid. Però per agosarats, els que a més de posar a disposició d'interessats el seu vehicle ofereixen la possibilitat d'obtenir alguna cosa més: «podem compartir quelcom més que el viatge», escriu l'usuari Dr. Pru. Tampoc s'estan de res els que sol·liciten conductors: «Ens ho passarem genial, ja veuràs...», garantitza la Maria.

Amb tot, no només es tracta de portar a algú o de deixar-se portar, sinó també de ser galant i cortès en el tracte amb la nova amistat. De la gestió d'aconseguir un bon record del viatge de l'acompanyant en depèn un forfet de temporada, ja que el domini en regala un per l'any vinent a l'usuari més ben valorat.

De moment, la llista de 30 persones que exposa la web la lidera l'usuari Lord of the dance, considerat la millor opció d'acompanyant per una jornada de conducció fins a pistes. Els motius i si el viatge va ser l'inici d'alguna cosa més ja és cosa dels votants...



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT