PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra, el país més segur del món i amb la criminalitat més baixa

La plataforma Numbeo mostra uns índexs que fan referència a una totalitat de 146 països

Per Alex Montero

Una vista de la parròquia d’Andorra la Vella.
Una vista de la parròquia d’Andorra la Vella. | Arxiu ANA

La plataforma Numbeo va facilitar ahir tot un seguit de dades en les quals deixava veure que Andorra és el país més segur del món, tant en índexs de seguretat com també de criminalitat. El Principat denota així, un cop més, que les normatives vigents que imperen al país funcionen i transmeten a la ciutadania una tranquil·litat social en el dia a dia. 

Les xifres registrades, les quals corresponen al 2024 i estan basades en tota una sèrie de respostes donades pels usuaris de la pàgina web en un formulari online, marquen l’índex de seguretat del país en un 87,13%. Una xifra que situa a Andorra en la primera posició d’una llista que engloba a un total de 146 països, entre els quals es troben els països veïns del Principat. Sorprenentment, però, la diferència amb Espanya o França és bastant notòria, especialment amb el segon país. Mentre que el primer registra una xifra del 63,76%, França baixa fins a la posició 37, situant-se en només un 44,74%. 

Al nostre país el segueixen estats com els Emirats Àrabs Units, amb un 84,35%; Qatar, situat en el 84,02%; Taiwan, amb un 83,26%, i Oman, que baixa fins al 80,99%. En l’altra cara de la moneda, l’índex de seguretat més baix recau sobre Veneçuela, amb un 18,85%; Papua Nova Guinea, amb el 20,27%; Afganistan, situat en el 21,67%, i Haití, que tanca aquesta part més baixa amb una xifra situada en el 22,12%.

La criminalitat més baixa / En termes de la situació de criminalitat que actualment travessa el país, Andorra es torna a emportar el triomf en esdevenir el país amb la xifra més baixa de les 146 registrades. El Principat compta, avui dia, amb un índex de criminalitat del 12,87%, el qual el torna a fer diferenciar-se notablement dels països fronterers a ell. Una diferència que torna a ser certament important, en situar-se Espanya amb un 36,24% i França amb un 55,26%. 

Tampoc es registra cap diferència destacable en els països que segueixen a Andorra, registrant-se de nou les xifres més baixes als Emirats Àrabs Units, amb un 15,65%; Qatar, el qual es torna a situar en el 15,98%; Taiwan, amb un 16,74%, i Oman, que s’eleva una mica més, fins al 19,01%. De la mateixa manera, l’índex de criminalitat més alt se situa a Veneçuela, amb un 81,15%; Papua Nova Guinea, amb el 79,73%; l’Afganistan, amb un 78,33%; i Haití, que torna a situar-se en la quarta posició amb el 77,88%.

Un formulari molt precís / La plataforma Numbeo planteja un examen als seus usuaris basat en la situació actual que travessa el seu país, a través de respostes que tenen a veure amb problemàtiques socials com la sanitat, l’habitatge o el cost de vida. Uns indicadors que, sens dubte, els andorrans han valorat molt positivament, tot i les casuístiques que semblen imperar avui dia dins del Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT