PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les matriculacions cauen un 9,2% durant el mes de gener

Un total de 275 vehicles van ser matriculats a l'inici del 2024

Per El Periòdic

Imatge d'un concessionari de vehicles.
Imatge d'un concessionari de vehicles. | Arxiu ANA

Les matriculacions de vehicles al Principat han caigut un 9,2% en comparació amb el mes de gener del 2023. En aquest últim mes s’han matriculat 275 cotxes. Tot i això, s’ha apreciat una variació positiva respecte a les motocicletes i els ciclomotors, on les matriculacions han augmentat un 30,2%, mentre que el nombre dels camions i les camionetes matriculades s’ha mantingut estable. D’altra banda, els vehicles qualificats com a ‘altres’ han patit una davallada del 70%, juntament amb els turismes on les matriculacions han decaigut un 14,6%.

Les matriculacions de vehicles dels darrers 12 mesos han estat 4.013, fet que equival a una variació percentual del 14% respecte al període anterior, en què es van matricular 4.665 vehicles. ‘Camions i camionetes’ mostra una variació positiva de 39 unitats (10,5% positiu). La resta de categories mostren variacions negatives: ‘Turismes’ de 528 unitats menys (un 17% negatiu), ‘Motocicletes i ciclomotors’ de 89 unitats menys (8,7% negatiu) i ‘Altres’ de 74 unitats menys (44,8% negatiu).

Aquest mes ha tingut una variació positiva: ‘Gasoil’ amb un 4,3%. Per contra, ‘Gasolina’ amb un 9,1% menys presenta una variació negativa. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n’han matriculat 11, la mateixa quantitat que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n’han matriculat 54, 10 menys que l’any anterior. Per acabar, dels vehicles ‘Sense carburant’, aquest mes se n’han matriculat dos, és a dir, quatre menys que al mateix mes de l’any anterior.

Durant els darrers 12 mesos i en comparació amb el mateix període anterior, cal destacar la disminució de matriculacions en els vehicles de ‘Gasolina’ amb 360 vehicles menys (un 13,7% negatiu), en els vehicles de ‘Gasoil’ amb 174 vehicles menys (un 19,1% negatiu) i en els vehicles ‘Elèctrics 100%’ amb 120 vehicles menys (un 44,3% negatiu), mentre que mostren variacions positives les matriculacions dels ‘Híbrid gasolina no endollable’ amb 28 vehicles més (un 6,5% positiu), dels ‘Híbrid gasolina endollable’ amb 21 vehicles més (un 11,2% positiu) i dels ‘Híbrid gasoil endollable’ amb quatre vehicles més (un 66,7% positiu).

Pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, en el total de matriculacions es constata una tendència mensual a la baixa en els darrers tres mesos, tot i que positiva, situant-se aquest mes de gener en un 1,4% positiu. 

El grup de ‘Turismes’ mostra una tendència a la baixa, tot i que positiva, en els darrers tres mesos i al mes de gener se situa en un 1,5% positiu. Quant a ‘Motocicletes i Ciclomotors’, presenta una tendència mensual a la baixa en els darrers tres mesos i se situa en aquest mes de gener en un 0,3% negatiu. El grup de ‘Camions i Camionetes’ presenta una tendència mensual a la baixa en els darrers cinc mesos, situant-se aquest mes de gener en un 1,9% negatiu. Pel que fa al grup d’‘Altres’, mostra una tendència mensual a l’alça en els darrers cinc mesos i se situa en aquest mes de gener en un 3,6% positiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT